Vakar Kauno apylinkės teismo teisėja Rūta Gustienė nutarė areštuoti naują J.Banevičiaus ir uždarosios akcinės bendrovės "Vasario leidykla" 4 tūkstančių egzempliorių tiražu išleista knygą "Naujojo pasaulio užkariavimai. Didieji keliautojai ir atradėjai, plėšikai ir piratai bei Lietuva šiandien".

Knyga areštuota po to, kai praėjusį trečiadienį Kauno miesto apylinkės teismas gavo du ieškinio pareiškimus: žurnalisto Vido Mačiulio - dėl garbės ir orumo įžeidimo šioje knygoje bei Lietuvos žurnalistų sąjungos - dėl civilinių teisių gynimo.

V.Mačiulis naujojoje knygoje vėl kaltinamas nebūtomis nuodėmėmis ir mano esąs apšmeižtas.

Lietuvos žurnalistų sąjunga įtaria, kad J.Banevičius suklastojo Tarptautinį žurnalistų sąjungos bilietą, kurio kopija yra publikuojama knygoje.

"Knyga areštuota siekiant užtikrinti ieškovų teises, jei jų ieškiniai būtų pripažinti teisėtais", - vakar "Lietuvos rytui" sakė nutartį priėmusi teisėja.

Šiandien nutartis bus perduota teismo antstoliams, kurie turės neleisti šios knygos platinti.

Tai jau antras kartas, kai areštuojama J.Banevičiaus knyga.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį teismo antstoliai įvykdė Kauno miesto apylinkės teismo teisėjos Vidos Jegorovienės nutartį ir areštavo 8 tūkstančių egzempliorių tiražu išleistą knygą "Berija ir jo parankiniai Lietuvoje".