Anot Rutgerso universiteto tyrimo, priešingai negu ankstesnės kartos, dabar jauni dvidešimtmečiai vyrai ir moterys, susitikinėdami su kitos lyties atstovais, nesistengia rasti vedybų partnerio ar partnerės. Jiems, anot tyrimo autorių, labiau rūpi "seksas be pančių - draugystė be žiedų".

"Šiandienos nevedę amerikiečiai nesiorientuoja į vedybas ir nėra susižavėję romantiška meile kaip anksčiau", - tvirtino Nacionalinio vedybų projekto direktorius sociologijos profesorius Davidas Popenoe.

Nereikia manyti, kad jauni amerikiečiai šiandien vaikosi 7-ajame dešimtmetyje egzistavusios "laisvos meilės".

Pasak mokslininkų, šiandienos jaunimui labiau negu jų tėvams, pavyzdžiui, rūpi savo ekonominių ir seksualinių poreikių patenkinimas.

Tyrimo metu penkiuose dideliuose tankiai apgyvendintuose rajonuose - šiaurinėje Niu Džersio dalyje, Atlantoje, Dalase, Čikagoje ir Los Andžele - buvo ištirtas viengungių 21-29 metų vyrų ir moterų elgesys. Dauguma tyrimo dalyvių turėjo aukštesnį už vidurinį išsilavinimą.

Taigi šiandienos jauniems amerikiečiams labiau rūpi, kaip linksmai gyventi ir uždirbti pinigų, o ne užmegzti patvarią draugystę, galinčią virsti šeima, ir auginti vaikus.

Anot tyrimo, jauni amerikiečiai linkę gyventi kartu ir išmėginti savo suderinamumą prieš vedybas arba renkasi tokį gyvenimą kaip alternatyvą vedyboms. Jie įsitikinę, kad seksas yra skirtas jų malonumui ir neturi būti varžomas kokiais nors pančiais. Jaunimas bijo skyrybų, o vedybas bei skyrybas laiko potencialiu ekonominiu pavojumi.

Dauguma jaunų vyrų ir moterų vis dėlto tikisi vieną dieną sutikti ir vesti žmogų, kuris patenkintų jų emocinius ir dvasinius poreikius.

Dauguma tyrimo dalyvių, remdamiesi liūdna savo tėvų patirtimi, nesitiki ilgos ir stabilios draugystės su dabartiniu partneriu. Siekdami apsisaugoti nuo skyrybų keliamų traumų, jie daugiau dėmesio sutelkia į save ir savo poreikius.

Iš viso to galima daryti išvadą, kad vis daugiau jaunų moterų neatmeta galimybės savarankiškai auginti vaikus.