D.Beiseris teigė pradėjęs rengti šį įstatymo projektą, kai to paprašė Madisono apygardos prokuroras Tomas Gibbonsas ir kiti teisėsaugos pareigūnai. Pasak jo, šioje apygardoje pastaruoju metu dėl narkotikų vartojimo mirė keli žmonės, kurių lavonai buvo perkelti į nežinomą vietą, norint nuslėpti įkalčius ir išvengti baudžiamojo persekiojimo.

D. Beiseris taip pat pasiūlė uždrausti seksualinius santykius su lavonu, nes Ilinojaus valstija tokio įstatymo iki šiol neturėjo. Jis teigė esąs labai nustebęs, jog iki šiol šioje valstijoje teisiškai buvo galima turėti seksualinių santykių su lavonais, ir mano, kad tai yra aplaidumas, kurį reikia ištaisyti.

Jei šis įstatymo projektas bus patvirtintas, seksualiniai santykiai su lavonu bus pripažinti II klasės nusikaltimu, už kurį bus baudžiama lygtinai arba laisvės atėmimu nuo trejų iki septynerių metų. Nelegalus lavono vežiojimas bus IV klasės nusikaltimas, už kurį numatoma lygtinė bausmė arba laisvės atėmimas nuo vienerių iki trejų metų.

Madisono apygardos koroneris Steve`as Nonnas sakė, jog teisėsaugos srityje dirba jau 36 metus ir tik dabar sužinojo, kad Ilinojaus valstijoje neuždraustas seksas su lavonu.

S. Nonnas pažymėjo, kad kita šio įstatymo projekto dalis, draudžianti be leidimo vežioti palaikus, duos daug naudos teisėsaugai.

T. Gibbonsas teigė, jog taip pat buvo šokiruotas, kai sužinojo, kad ši valstija neturi įstatymo, draudžiančio turėti seksualinių santykių su lavonu, ir tvirtino, kad tokio įstatymo reikia iš pagarbos mirusiesiems bei jų artimiesiems. Jis nurodė, kad minėtoje apygardoje prieš daugelį metų buvo toks atvejis, kai vieno asmens nebuvo galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn, nes nebuvo įstatymo, draudžiančio tokį elgesį.