Pastorius Markas Driscollas Sietle (JAV, Vašingtono valstija) organizuoja kampaniją prieš vis labiau JAV sporto klubuose ir kitose vietose populiarėjančią jogą ir įspėja, kad jos šaknys – pagoniškos.

Į klausimą, ar krikščionims derėtų vengti jogos užsiėmimų, jis atsakė: „Be abejonės. Joga – velniškas (užsiėmimas). Užsirašę į jog pamokas, (iš tiesų) užsirašote į velnio pamokas.“

Pastoriaus komentarai atspindi didėjantį krikščionių dvasininkų nerimą JAV, kadangi čia jogos pasekėjų jau yra 15 mln.

Prieš mėnesį Baptistų teologijos seminarijos vadovas Albertas Mohleris įspėjo studentus, kad skanduoti „om“ ir medituoti – pavojinga.

„Krikščionims nepatariama ištuštinti proto ar laikyti žmogaus kūną priemone susijungti ar pažinti dievybę. Tikintieji raginami apmąstyti Dievo žodį, kurio sulaukėme per dievišką apreiškimą, o ne medituoti kartojant nesuprantamus skiemenis“, – rašė jis.

Kampanija išprovokavo nesantaiką su induistais.

„Joga padeda įveikti stresą, žiaurumą ir neapykantą. Kaip ji galo būti velniška?“, – klausė vienas vyriausių induistų dvasininkų Sri Sri Ravis Shankaras.

Delio katalikų arkivyskupijos atstovas tėvas Emanuelis pareiškė, kad Vakarų šalyse nesuvokiama, kas yra joga ir kaip jis padeda (žmonėms).

„Kai kuriose bažnyčiose vyrauja nuomonė, kad joga yra antikrikščioniška.

O induistų praktikoje joga nėra nei antikrikščioniška, nei velniška. Žmogus gali būti praktikuojantis krikščionis ir užsiimti joga“, – sakė jis.