Naujame Ave Maria mieste, kuris bus Floridos valstijoje, bus draudžiami abortai, pornografija ir kontraceptikai.

Miesto statyba buvusių daržovių fermų vietoje jau pradėta. Jis yra 145 kilometrų šiaurės vakarų kryptimi atstumu nuo Majamio.

Restoranų grandinės „Domino's Pizza“ įkūrėjas Tomas Monaghanas jau susilaukė žmonių teisių gynėjų protestų, kurie nepatenkinti tuo, jog Ave Maria vaistinės nepardavinės prezervatyvų ir kontraceptinių tablečių.

Miestelyje veiksianti kabelinė televizija netransliuos suaugusiems skirtų kanalų.

Miestelio centre bus 30 metrų aukščio koplyčia, jame pirmą kartą per pastaruosius 40 metų JAV bus pastatytas krikščioniškas universitetas.

Universiteto prezidentas Nicholas J. Healy sakė, kad besimokysiantys studentai turėtų „padėti atstatyti Dievo miestą“ šalyje, kuri kenčia nuo „katastrofiško kultūros smukimo“.

68 metų T.Monaghanas savo restoranų grandinę pardavė 1998 metais. Manoma, kad jis uždirbo 1,5 milijardo JAV dolerių.

Ištikimas katalikas, įvairiems religiniams projektams skyręs milijonus dolerių – finansavęs radijo stotis, pradines mokyklas, katalikų teisės fakultetą Mičigane – T.Monaghanas nusipirko maždaug 2000 hektarų, kurie iki šiol priklausė žemdirbiams.

Žemėje, esančioje vakariniame Everglades pelkių pakraštyje, kada nors turėtų stovėti namų, kuriuose gyvens apie 30 000 žmonių, o universiteto miestelyje galės gyventi 5000 studentų.

Floridos valstijos pareigūnai paskelbė, kad šis projektas – netikėtas pasisekimas sąstingio kamuojamai sričiai, o gubernatorius Jebas Bushas praėjusio mėnesio pradžioje dalyvavo iškilmingoje universitetui skirtoje ceremonijoje.

Žmogaus teisių sergėtojai ir kiti kontrolieriai susirūpino tuo, kad bažnyčios ir valstybės atskyrimas gali tapti bylinėjimosi objektu, jei Ave Marijoje bus verčiama laikytis katalikiškų dogmų. Bet tai neatbaidė T.Monaghano, kuris iš pradžių universitetą norėjo pastatyti Mičigano valstijoje, bet negavo leidimo.

Neseniai paklaustas apie galimus teismus Floridoje jis sakė: „Tai puiku. Tai būtų pats geriausias viešumas, kurį tik galima gauti“.