Kritikavęs iš partijos pabėgusį R.Paksą, pastarosiomis dienomis jis stojo jo ginti. Taigi, V.Landsbergio pasiteiravome, kodėl jis taip elgiasi:

- Kodėl pastarosiomis dienomis Jūs pradėjote ginti Rolando Pakso Vyriausybę, nors dar visai neseniai R.Paksą gana stipriai kritikavote?

- Mes kritikuojame (dėl pensijų, lošimo namų), bet iš dalies palaikome Rolando Pakso ir Artūro Paulausko koalicijos sudarytą Vyriausybę vertindami šiokį tokį nuoseklumą ir tęstinumą labiau negu blaškymąsi ir griovimą.

Tegul dirba, jei tik turės jėgų nepasiduoti paralyžiuojančiam ir papirkinėjančiam puolimui. Bet jei atsispirs - užsigrūdins, gal net politikais taps. Labiausiai kritikuosim tuos, jeigu taip atsitiktų, kurie sugriaus koaliciją iš vidaus, nubėgę pasiimti kokių dujų ar panašiai.

- Kuo remdamiesi konservatoriai savo pareiškime daro išvadą, kad socialdemokratai nesuvokia reformų būtinumo ir yra nepasirengę jų vykdyti?

- Visada tempė atgal. Prisiminkite 1992 m. Aukščiausiosios Tarybos sugriovimą, nomenklatūros pergalę ankstyvuosiuose rinkimuose ir reformų sustabdymą, kol tvarkysis reikalus. Reformų vargą paliko kitiems. Praradom ketverius metus ir atsilikom. O naujų žmonių pas juos neatėjo.

- Ar konservatoriai sutiktų dalyvauti naujoje, platesnio pasitikėjimo Vyriausybėje?

- Didžiojoje "Gegužės 1-osios koalicijoje" neturėtume ką veikti. Jei socialliberalai išliks ir taps partija, neištirpę giminaičių "socių" masėje, tuomet gali būti visokių svarstymų apie platesnę centro dešinę, išties pasirinkusią Vakarų kryptį.