Milžinišką Europos tinklalapį su dar devyniomis naujomis kalbomis (www.europa.eu.int) pristatė Europos Komisijos (EK) pirmininkas Romano Prodis (Romanas Prodis), kurį ceremonijoje lydėjo išrinktieji dešimties naujų narių komisarai.

"Galimybė Europos Sąjungos piliečiams bendrauti su Europos institucijomis savo kalba yra esminė demokratiškos Europos prielaida", - pareiškė R.Prodis prieš nuspausdamas piktogramą, kuria paleido praplėstą tinklalapį.

Kol kas tinklalapyje naujų valstybių narių kalbomis pateikiama tik dalis informacijos, pavyzdžiui, apie Europos Sąjungą ir plėtrą, o kita tinklalapio dalis bus išversta per kelias artimiausias savaites.

Gegužės 1 dieną Europos Sąjungos narėmis taps aštuonios buvusios komunistinės valstybės - Lietuva, Latvija, Estija, Čekija, Vengrija, Lenkija, Slovakija ir Slovėnija, taip pat Viduržemio jūros Kipro ir Maltos valstybės.

Kipras - suskaidyta ir dvi kalbas naudojanti valstybė - jau turi savo kalbą tarp 11 oficialių ES kalbų (graikų). Jei iki gegužės 1 dienos sala susivienys, turkų kalba taip pat taps oficialia ES kalba.