T.Blairas buvo priverstas atsisakyti ankstesnės atvirų durų politikos planų dėl konservatorių prieštaravimų bei neigiamos šalies bulvarinių dienraščių pozicijos migrantų iš Rytų Europos atžvilgiu.

BBC T.Blairas sakė, kad naujų ES šalių piliečiams bus leista gyventi Didžiojoje Britanijoje tik tuo atveju, jei jie galės patys save išlaikyti.

Vidaus reikalų ministras Deividas Blanketas pirmadienį turėtų kreiptis į parlamentą ir paskelbti apie naujas taisykles, kuriomis bus siekiama apsisaugoti nuo piktnaudžiavimo Didžiosios Britanijos socialinės apsaugos sistema.

"Jei jie (atvykėliai) negalės išlaikyti savęs, jie bus išprašyti iš šalies, - sakė T. Bleras. -Tai reiškia, kad atvykėliai negalės prašyti pašalpos ir galės gyventi tik dirbdami".

Manoma, kad D.Blanketas naujų ES narių piliečiams įves leidimus dirbti ir prailgins laiką, kurį imigrantai privalo laukti prieš prašydami pašalpos.

Tačiau vidaus reikalų ministras taip pat pabrėžė, kad šalyje trūksta darbuotojų tam tikrose sektoriuose, ypač mažai apmokamų darbininkų statybvietėse ir žemės ūkyje.

Didžiosios Britanijos konservatorių partijos atstovas vidaus reikalams Humfrey Malinsas (Hamfris Malinsas) sakė, kad vyriausybė per trejus metus nesugebėjo pripažinti problemos ir galiausiai puolė į paniką.

"Nors mes nežinome, kiek žmonių gali atvykti, faktas yra tas, kad tai yra atviras įsipareigojimas, ir ši vyriausybė nepadarė nieko, kad jam pasirengtų", - teigė H. Malinsas.