Kalbėdamas apie konstitucijos projektą, kurį šį savaitgalį per viršūnių susitikimą Briuselyje turi aptarti ES dabartinių ir būsimųjų narių lyderiai, A.Kwasniewskis BBC televizijai sakė: "Jei padėtis bus tokia, kokia yra šioje sutartyje (dabar), be kompromiso galimybės, mes negalime pasakyti "taip".

"Galiausiai mes esame teisūs", - sakė prezidentas ir pridūrė: "Esame teisūs kovodami už tinkamą jėgų pasiskirstymą Europos Sąjungoje".

A.Kwasniewskis kalbėjo prieš penktadienį prasidėsiantį lemtingą ES viršūnių susitikimą, kurio metu lyderiai sieks galutinai susitarti dėl pirmosios didžiausiai plėtros bangai besirengiančio bloko konstitucijos. Gegužės 1-ąją į Sąjungą turi įstoti 10 naujų narių, tarp jų - ir Lenkija.

Varšuva ir Madridas ketina reikalauti palikti joms visas teises, numatytas 2000-ųjų Nicos sutartyje. Pagal ją Ispanija ir Lenkija gavo po 27 balsus. Ši skaičių galima palyginti su 29 balsais, skirtais Vokietijai, kurios gyventojų skaičius yra didesnis už bendrą Ispanijos ir Lenkijos gyventojų skaičių.