Šito, taip pat ir skiepijimo, reikės jau nuo 2004 metų liepos, kai prireiks vežtis iš vienos ES šalies į kitą ES šalį naminius gyvūnėlius. Žymės ir dokumentai reikalingi, kad galima būtų greitai identifikuoti konkretų gyvūną ir apsaugoti nuo ligų plitimo.

ES gyvūno pase - mėlynu viršeliu su auksinėmis ES žvaigždėmis - bus dedamos skiepijimo spaudas, pageidautina ir gyvūno nuotrauka.

Pasak Europos Komisijos atstovės spaudai Beatos Gminder, žmonėms bus patogiau, nebereikės teirautis apie kitos valstybės įstatymus, kurie dažnai būna skirtingi kiekvienoje šalyje. Mat, dokumentai bus standartiniai visoje Europos Sąjungos teritorijoje.

Anot sveikatos komisaro David'o Byrne'o (Deivido Berno), "šis žingsnis labai svarbus laisvam žmonių ir naminių gyvūnėlių judėjimui". Jis teigia, kad tokį žingsnį žengti tapo įmanoma padarius didelę pažangą kovojant su pasiutlige.

Pasiutligės visai nėra tik Švedijoje, Airijoje, Didžiojoje Britanijoje, todėl iki 2008 metų dar reikės sustiprintos naminių gyvūnėlių kontrolės.