Paklausti, kaip pasikeis gyvenimas Lietuvai įstojus į ES, 35,5 proc. respondentų teigė, kad jis nesikeis, 27,4 proc. - pagerės, 3,4 proc. - labai pagerės, 18,1 proc. - pablogės.

11,2 proc. respondentų atsakė neturintys nuomonės šiuo klausimu.

Kad Lietuvai įstojus į ES gyvenimas labai pagerės, labiausiai tiki 18-25 metų jaunimas (4,7 proc.). Nuomonė, kad gyvenimas nesikeis, dažniausia tarp 26-35 metų piliečių (29,3 proc.). Tarp 46-55 metų respondentų daugiausia manančiųjų, kad gyvenimas labai pablogės (5,2 proc.).

Geresne ateitimi labiau tiki vyrai nei moterys bei žmonės, turintys aukštąjį ar nebaigtą aukštąjį išsilavinimą. Kad gyvenimas nesikeis, dažniausiai mano žmonės, neturintys vidurinio išsilavinimo (38,1 proc.). Tarp jų ir daugiausiai manančiųjų, kad gyvenimas labai pablogės (7,1 proc.).

Be to, geresniu gyvenimu ES labiau tiki didžiųjų miestų gyventojai - 29,1 proc. respondentų mano, kad gyvenimas pagerės, 4,7 proc. - labai pagerės. Tuo tarpu tarp rajonų centrų ir rajoninių miestų gyventojų, taip pat ir kaimo tipo teritorijose gyvenančių respondentų yra daugiau manančių, kad gyvenimas ES pablogės (atitinkamai 19,3 proc. ir 19,1 proc.).

Apklausos rezultatus ketvirtadienį paskelbė savaitraštis "Veidas".