ES biudžeto komisarė Michaele Schreyer (Michaelė Šrėjer) nurodė, jog minėtos lėšos grąžinamos, nes buvo per vėlai arba netinkamai pateiktos paraiškos dėl ankstesnio laikotarpio finansavimo, todėl jis iš 2003 metų biudžeto nebus skirtas.

"Kita vertus, finansų ministrai palankiai vertins savo įnašo sumažėjimą, - teigė komisarė. - Tai yra neabejotinai naudinga planuojant nacionalinius biudžetus ir gali pagerinti valstybių narių biudžetų balansą". Anksčiau Europos Komisija prognozavo, kad 2005-aisiais Prancūzija ir Vokietija gali jau ketvirtus metus iš eilės viršyti ES leistiną biudžeto deficito ribą - 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Pagal M. Schreyer pasiūlymą, Vokietija ir Prancūzija iš šių metų ES biudžeto atitinkamai atgautų 1,1 mlrd. ir 867 mln. eurų. Didžiajai Britanijai, kuri ir taip iš ES susigrąžina nemažai lėšų, tektų 908 mln. eurų. ES vykdomoji institucija taip pat nurodė 1 mlrd. eurų sumažinusi kitais metais numatomas išlaidas žemės ūkiui.

Pastarajai sričiai skiriama daugiausiai ES biudžeto lėšų. Įskaitant lėšas dešimčiai būsimųjų narių, tarp jų ir Lietuvai, bendros žemės ūkio išlaidos sumažintos nuo 41,34 mlrd. iki 40,25 mlrd. eurų. Kartu su lėšomis kaimo plėtrai žemės ūkio išlaidos sudarys 46,8 mlrd. eurų. Bendras išsiplėtusios ES biudžetas kitais metais sieks 111,3 mlrd. eurų.