Tuo yra įsitikinęs Lietuvoje viešintis Europos Parlamento liberalų, demokratų ir reformų (ELDR) partijų grupės pirmininkas Grahamas Watsonas (Grehemas Vatsonas).

"Mums tai yra Europos lygio išbandymas, turime parodyti, kad galime surengti ne 25 atskiras diskusijas, bet vieną europinę diskusiją, kurioje galėtume dalyvauti visi. Tai būtų kur kas geriau, nei kiekvienas pradėtume aptarinėti savo nacionalines problemas, būgštavimus dėl kiekvienos valstybės suvereniteto sumažėjimo ir panašiai", - sakė svečias antradienį spaudos konferencijoje Seime, komentuodamas galimybę surengti referendumą dėl ES Konstitucinės sutarties projekto.

Seimo Pirmininko Artūro Paulausko nuomone, reikėtų apsispręsti, ar reikia tokio referendumo, nes klausimas yra pakankamai jautrus. Jis taip pat priminė, kad dėl Lietuvos narystės ES jau buvo atsiklausta žmonių nuomonės. A. Paulausko nuomone, Seimas, turėdamas tautos mandatą, galėtų apsispręsti ir pritarti ES Konstitucijai.

"Jeigu ES įvyktų kokie tai labai žymūs struktūriniai, esminiai pasikeitimai, tuomet galėtume kalbėti apie referendumą", - mano Naujosios sąjungos lyderis A. Paulauskas.

Liberalų ir centro sąjungos pirmininko Artūro Zuoko nuomone, ES Konstitucija Lietuvoje greičiausia turėtų būti patvirtinta visuotiniame referendume. Kaip viena iš galimų datų, anot jo, galėtų būti ir rinkimai į Europos Parlamentą.

Apie pasirengimą Europos Parlamento rinkimams, rinkimų įstatymą ir liberalizmo idėjas Lietuvos politikai dvi dienas diskutavo su mūsų šalyje viešinčios Europos Parlamento liberalų, demokratų ir reformų partijų grupės nariais.

Seimo Pirmininko A. Paulausko nuomone, įtakingos Europos Parlamento frakcijos narių vizitas Lietuvoje yra reikšmingas įvykis, ne tik dėmesio Lietuvos liberalams parodymas, bet ir vienas iš pasirengimo Europos Parlamento rinkimams etapas.

Liberalcentristų lyderis A. Zuokas sakė, kad tai buvo dar viena galimybė diskutuoti apie liberalizmo vertybes, apie tai, kaip teks dirbti Europos Parlamento struktūrose Lietuvai tapus visateise ES nare.

Šiuo metu ELDR frakcija Europos Parlamente vienija 53 Europos Sąjungos šalių liberalių partijų atstovus.