"Mes susitarėme dėl struktūrinių fondų panaudojimo strategijos krypčių", - spaudos konferencijoje pareiškė Europos Komisijos direktorius, atsakingas už regioninę plėtrą, Luisas Rijeras (Luis Riera).

Jis pridūrė, jog Lenkijai - pirmajai iš dešimties į ES stojančių valstybių - pavyko susitarti, kad būtų pradėti vykdyti konkretūs projektai - tokie kaip naujų automagistralių ar vandens valymo stočių statybos.

Pagal susitarimą, ES iš 2004-2006 metų biudžeto atidės 3,27 mlrd. eurų, skirtų Lenkijos transporto sektoriaus plėtros projektams.

2,11 mlrd. eurų minėtos sumos bus skirta iš vadinamojo sanglaudos fondo, kurio lėšos kartu su nacionalinių vyriausybių daliniu finansavimu yra skirtos dideliems infrastruktūros projektams. 2,11 mlrd. eurų iš šio fondo bus skirta aplinkos apsaugai.

Iš struktūrinių fondų beveik 1,25 mlrd. eurų bus skirta pramonės plėtrai, 2,7 mlrd. - silpnų regionų infrastruktūrai modernizuoti, 1,9 mlrd. - kaimo plėtrai, 200 mln. eurų - žvejybos sektoriui.

Beveik 1,5 mlrd. eurų Lenkijoje bus investuota į švietimą ir profesinį rengimą.

Lenkijos ekonomikos ministro pavaduotoja, atsakinga už ES fondų paskirstymą, Kristina Gurbiela (Krystyna Gurbiel) pažadėjo, jog šalis suras lėšų finansuoti trečdalį ES paramos projektų vertės, nors tai išsems ir taip pinigų stokojantį nacionalinį biudžetą.

K. Gurbiela paneigė teiginius, jog Lenkija gali netekti didelės dalies lėšų dėl projektų neatitikimo griežtiems ES kriterijams.