Remiantis atsakymais bus mėginama nustatyti, koks yra tariamos problemos mastas, ketvirtadienį rašo įtakingas Didžiosios Britanijos verslo dienraštis "The Financial Times".

Dienraštis pažymi, jog kai kurie aukšti ES pareigūnai būgštauja, jog sukčiavimo būdai, atskleisti EK statistikos agentūroje "Eurostat", galėjo būti taikomi ir kitose ES tarnybose.

Praėjusią savaitę N.Kinnockas pareiškė, jog "Eurostat" iki 1999 metų buvo atidaromos slaptos ir neteisėtos sąskaitos, kuriose, kaip įtariama, "nusėdo" ir dingo ne vienas milijonas eurų, rašo "The Financial Times".

Dienraštis priduria, jog kai kurie EK pareigūnai aiškina, kad tokie "darbo metodai", kurie, anot jų, užtikrindavo didesnį "lankstumą" vykdant ES užduotis, buvo labai paplitę paskutinį praėjusio amžiaus dešimtmetį.

N.Kinnockas kreipėsi į visų EK departamentų vadovus, reikalaudamas garantijų, jog visi piniginiai reikalai buvo tvarkyti griežtai pagal ES įstatymų nuostatas.

Jei tyrimo metu bus nustatyta, jog tokie "darbo metodai" buvo taikyti, tai reikš, kad Europos mokesčių mokėtojai tapo stambios aferos aukomis, o EK likimas pakibs ant plauko.