Svarstant „Brexit“ įstatymo projektą, britų ministrė pirmininkė pareiškė: be daugiau nei trijų milijonų Europos Sąjungos valstybių narių piliečių indėlio „Didžioji Britanija būtų skurdesnė, o viešasis sektorius – silpnesnis“.

Vien Londone gyvena apie 1,1 mln. ES piliečių, teigiama britų parlamento parengtoje ataskaitoje.

Pirmadienį Bendruomenių rūmuose Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė pareiškė, kad, prasidėjus deryboms, siekis užtikrinti darbuotojams iš ES valstybių narių teisę pasilikti Didžiojoje Britanijoje ir po „Brexit“ bus vienas iš svarbiausių „prioritetų“.

Politikės teigimu, ji nori užtikrinti tokiems žmonėms teisę pasilikti Didžiojoje Britanijoje kaip vieną iš susitarimo, suteiksiančio teisę apie 1,2 mln. britų gyventi ir dirbti Europos Sąjungoje, esminių punktų.
„Brexit“ įstatymo projektas suteiks ministrei pirmininkei įgaliojimą pradėti oficialių pasitraukimo iš ES procesą aktyvuojant Lisabonos sutarties 50-ąjį straipsnį.

Įstatymo projektą svarsto britų parlamentai, o svarbiausi balsavimai vyks trečiadienį. Yra tokių, kurie reikalauja pokyčių, tarp kurių – speciali apsauga Europos Sąjungos piliečiams ir balsavimas dėl galutinės „Brexit“ versijos, kai tik dėl jos pavyks susitarti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)