Vyks vaikų konkursai, kuriuose bus renkami mažieji meistrai, bus rodomi dokumentiniai filmai apie Lietuvos archeologiją ir kultūrą. Renginius užbaigs Vilniaus vitražinių lėlių teatro spektaklis „Jūratė ir Kastytis“.

Sankt Peterburgo lietuvių bendrijos, generalinio konsulato ir Rusijos etnografijos muziejaus bendra iniciatyva muziejuje surengtų 2007 metų balandžio mėnesį Lietuvos etninės kultūros dienų metu koncertavo Kauno jėzuitų gimnazijos ansamblis „Ale va“. Ansamblis pristatė margučių dažymo ir kitas tradicijas, šoko tautinius šokius, dainavo dainas, žaidė žaidimus. Vasario mėnesį Vilniaus teatras „Raganiukė“ tame pačiame muziejuje supažindino lankytojus su lietuviškų Užgavėnių tradicijomis.

Rusijos etnografijos muziejus – didžiausias Rusijoje ir vienas stambiausių pasaulyje šios rūšies muziejus. Sankt Peterburgo centre esančioje Menų aikštėje įsikūręs muziejus savo kolekcijas pradėjo kaupti nuo XVIII a. Muziejuje sukauptos ne tik Rusijoje gyvenančių tautų folkloras, bet ir kaimyninių ir kitų pasaulio tautų rakandai, aprangos, apeiginių įrankių pavydžiai.

Ypač turtinga yra Šiaurės Vakarų Rusijos ir Baltijos regiono kolekcija, apimanti daugiau kaip 28 tūkst. eksponatų. Lietuviška kolekcija apima unikalius XIX a. pabaigos – XX a. pradžios eksponatus.

Lietuvos etninės kultūros dieną organizuoja Sankt Peterburgo lietuvių etninės kultūros mokyklėlė „Vyturėlis“, Kernavės archeologijos ir istorijos muziejus, Rumšiškių lietuvių liaudies buities muziejus ir Vilniaus puodžių cechas kartu su Sankt Peterburgo miesto administracija, Lietuvos generaliniu konsulatu, Lietuvos kultūros ministerija ir Lietuvos institutu. Renginį parėmė Lietuvos verslininkai.