Kaip žinoma, britų Karališkasis paštas leido tradicines raudonas pašto dėžutes perdažyti aukso spalva gimtuosiuose aukso medalius laimėjusių Didžiosios Britanijos atletų miestuose. Jei aukso medalis laimėtas komandinėje rungtyje, aukso spalva pašto dėžutės turi būti perdažomos toje vietoje, kuri susijusi su visais olimpiniais čempionais.

Tačiau penkiolikmetė R. Meilutytė, aukso medalį laimėjusi plaukdama 100 metrų krūtine, savo auksinės pašto dėžutės veikiausiai neturės, nes ji kovėsi už Lietuvą.

Be to, pašto vadovai laikosi nuomonės, jog pašto dėžutės turi būti perdažomos tik aukso spalva, o Plimuto koledžo studentas T. Daley vyrų šuolių į vandenį rungtyje pelnė bronzą.

Komunikacijos įmonių darbuotojų profsąjungos atstovas Chrisas Webbas nenuleidžia rankų ir stengiasi viską perimti į savo rankas.

Jis užsitikrino reikiamą finansavimą, kad galėtų pagerbti abu medalių laimėtojus.

Laiške vykdomajam vadovui Moya Greene jis parašė, jog R. Meilutytė šiaip ar taip yra yra Plimuto miesto įvaikintas vaikas, o T. Daley sugebėjo įveikti asmenines problemas ir nuostabiai kovėsi dėl bronzinio medalio prieš 16 mln. televizijos žiūrovų akis.

Ch. Webbas pareiškė, kad viena pašto dėžutė Plimute turi būti nudažyta aukso spalva, o kita - bronzos. Kaip alternatyvą jis pateikė galimybę vieną dėžutę nudažyti pusiau aukso, pusiau bronzine spalva.

Tokią idėją, be kitų žmonių, remia ir Plimuto miesto tarybos pirmininkas Tudoras Evansas.

„Didžiosios Britanijos žmonės nori pripažinti savo herojus. Tai puiki galimybė Karališkajam paštui pademonstruoti, kad jis regi tai, ko nori žmonės", - teigia Ch. Webbas.

Karališkojo pašto atstovas spaudai pranešė, jog buvo gauta keletas prašymų dėl išimčių, buvo apie tai diskutuota, tačiau galiausiai nutarta daugiau pašto dėžučių nebeperdažyti.