Jis kartu su broliu Jonu Meku įsteigė kino žurnalą „Film Culture magazine“, 33-ejus metus dėstė Bardo koledže Niujorke.

Žinią apie A. Meko mirtį patvirtino jo dukterėčia aktorė Una Mekas. „Jis buvo šiltas, linksmas, mylintis, puikus žmogus. Mums jo trūks“, – parašė O. Mekas eksperimentinio kino forumo „Frameworks“ nariams.

1949 m. A. Mekas su broliu Jonu emigravo iš Lietuvos. Jis suvaidino reikšmingą vaidmenį Naujojo Amerikos kino judėjime, buvo vienas iš žurnalo „Film Culture“ steigėjų. A. Mekas prodiusavo kelis eksperimentinius filmus. Vieną iš jų – 1963 m. komediją apie meilės trikampį „Hallelujah the Hills“ tais pačiais metais rodė Kanų kino festivalyje. Kino kritikas Andrew Sarriesas rašė, kad „filmas nepretenzingumu, netikėtu lyrizmu ir giedra nuotaika sužavėjo net Naujojo Amerikos kino priešus“. Tais pačiais metais filmą parodė ir Niujorko filmų festivalyje.

Vėlesniais metais A. Mekas prodiusavo kelis filmus, iš jų garsiausias – 1971 m. filmas „Going Home“. Šis filmas kartu su 1972 m. brolio Jono filmu „Reminiscences of a Journey to Lithuania“ – sukurtas po brolių Mekų pirmos kelionės į Lietuvą po Antrojo pasaulinio karo.

2004 m. A. Mekas baigė dėstytojo darbą Bardo koledže. Pastaraisiais metais jis kartu su Davidu Avallone kūrė filmą apie italų mąstytoją Giordano Bruno „Burn Bruno Burn“. Jis suvadino ir neseniai J. Meko sukurtame filme „Sleepless Nights Stories“.

Su žmona Pola A. Mekas susilaukė sūnaus Seano.

Laidotuvės vyks Niujorke, kada tiksliai, dar nepranešama.