Per dvi turnyro dienas buvo sulaužytos dvi krepšinio lentos, įsikarščiavęs vienos komandos treneris per finalą gavo techninę pražangą, o žiūrovai, norėdami išreikšti paramą vienai ar kitai komandai, nevengė net garsiai įžeidinėti teisėjų.

Nepriklausomybės atkūrimo dienos – Kovo 11-osios proga surengtą turnyrą laimėjo „Nevada“, finale rezultatu 98:96 įveikusi „Lithuanian BC“, kurie ir ankstesniame turnyre buvo antri. Treti liko komanda „Kailiai“.

Kas laimės finale, buvo neaišku iki paskutinių akimirkų. Iki pabaigos likus 2 min. buvo lygu – 92:92, vėliau rezultatas po vieną tašką krypo tai vienos, tai kitos komandos naudai. „Nevados“ žaidėjų, daugiausia – radviliškiečių ir šiauliečių, nervai buvo stipresni.

Prieš finalą surengtą „Oro karaliaus“ konkursą (pirmajame turnyre jo nebuvo) laimėjo Artūras Dirsė. Vienas iš dalyvių – A. Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis Almantas Zelenius, anksčiau sėkmingai pasirodęs panašiuose konkursuose Lietuvoje, sulaužė krepšinio lentą. Dar viena lenta lūžo per šeštadienio susitikimus.

Pažiūrėti krepšinio ir į žiūrovus, kurie finalą baigė žiūrėti stovėdami ir keldami didžiulį triukšmą, atėjo nemažas būrys iš JAV studentų.

Iš viso turnyre „Ambasadoriaus taurė 2008“ dalyvavo 16 komandų, kurioms šeštadienį teko rungtis keturiose grupėse, o sekmadienį geriausioms iš jų – atkrentamosiose varžybose.

Varžybos vyko pagal oficialias FIBA taisykles, taikant kai kurias specifines išimtis, pavyzdžiui, netaikyti 8 ir 24 sek. limitai, vienų rungtynių metu buvo nustatytas maksimalus 3 asmeninių pražangų skaičius).

Jau antrą kartą Didžiojoje Britanijoje vykusį turnyrą kartu su ambasada surengė Jungtinės Karalystės lietuvių sąjunga, Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjunga ir Britanijos lietuvių krepšinio lyga (BLKL). Turnyras vyko BLKL sporto centre rytinėje Londono dalyje.

„Ambasadoriaus taurės" turnyras tradiciškai sutapo su Jungtinėje Karalystėje studijuojančių lietuvių susitikimu. Pirmasis „Ambasadoriaus taurės" turnyras vyko pernai.