Tačiau vėliau abu vyrai buvo paleisti jiems nepateikus kaltinimų vagyste ir sukčiavimu, nes Prekybos standartų instituto specialistai pareiškė, kad jokių teisinių priemonių prieš lietuvius negalima imtis. Jų paleidimas paskatino Midlandų greitąją oro pagalbą perspėti žmones neapsigauti ir netikėti, kad tokie labdaros rinkimai kaip nors yra su ja susiję.

Vakarų Mersijos policijos atstovas sako, kad pareigūnai konsultavosi su Prekybos standartų instituto atstovais Vusteršyro grafystės taryboje ir šie atsakė negalintys imtis jokių veiksmų, nors lietuviai platino maišus ir skrajutes su Greitosios oro pagalbos užrašu; pajuodintu šriftu buvo parašyta: „Mes renkame finansinę paramą greitosios antžeminės ir oro pagalbos išlaidoms už ligonių transportavimą padengti.“

Žmonės buvo raginami skambinti arba siųsti trumpąsias žinutes gerokai brangiau apmokestinamais telefono numeriais dėl informacijos apie narystę.

Tačiau žemiau ant skrajučių smulkiu šriftu buvo parašyta, jog kompanija renka labdarą komerciniais tikslais ir nėra susijusi su kokia nors konkrečia greitąja oro pagalba.

Vusteršyro grafystės tarybos atstovas Jamie Colley teigia, kad kompanijos, kurios renka drabužius siekdamos gauti pelną, nedaro nieko neteisėto. „Jie neturi klaidinti žmonių ir ant labdaros maišų aiškiai nurodyti nepriklausantys labdaros organizacijai. Tik tokiu atveju, jei to nepadaro, jie pažeidžia taisykles“, – sako jis ir priduria, jog visi, kurie mano esantys apgauti, gali pateikti skundą.