Mitų apie Lietuvą konkurso dalyviai galės ne tik pasidalinti išgirstais mitais, bet ir balsuoti už atsiųstus mitus, diskutuoti komentaruose. Tuo tarpu specialistai aiškins priežastis, kodėl susiformavo tokie mitai ir ką būtų galima padaryti, kad jie kuo greičiau subliukštų. Konkursas vyks iki balandžio pabaigos, jo metu bus galima balsuoti renkant dienos mitą. Kviečiame visus pasidalinti išgirstais mitais. Žinodami juos galėsime kartu keisti pasaulio požiūrį į Lietuvą ir Vilnių, griauti mitus ir skleisti teisingą žinią!

„Paskutiniai tyrimai rodo, kad net 42 proc. Europos Sąjungos (ES) gyventojų apie Lietuvą neturi jokio supratimo, o 40 proc. gyventojų iš 15 ES senbuvių nepritaria teiginiui, kad Lietuva yra moderni šalis. 2009 – ieji metai, kai Lietuva švęs vardo tūkstantmetį, o Vilnius taps Europos kultūros sostine, suteikia išskirtinę galimybę skleisti geras žinias apie Vilnių bei Lietuvą. Todėl raginame kiekvieną mylinti savo šalį prisijungti prie Ambasadorių programos“, - teigia VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ vykdomoji direktorė Dalia Bankauskaitė.

Ambasadorių programa kviečia visus neabejingus Lietuvai žmones dalyvauti šioje programoje ir pasauliui kalbėti apie Lietuvą ir Vilnių, skleisti informaciją apie kultūros sostinės renginius ir taip prisidėti griaunant neteisingus mitus bei nežinojimą.

Ambasadorių programoje jau dalyvauja apie tūkstantis žmonių iš 32 Lietuvos miestų ir daugiau nei 30 pasaulio šalių, pasakojančių pasauliui apie Lietuvą ir Vilnių. Dalis iš jų rašo geras žinias apie šį miestą. Apie šeši tūkstančiai Vilniaus mylėtojų sukūrė haiku tireilius Vilniui. Visus šiuos žmones vienija siekis – geromis ir teisingomis žiniomis garsinti Lietuvą ir Vilnių.

Apie Ambasadorių programą

Ambasadorių programą įgyvendina VEKS, siekdamas kuo plačiau paskleisti žinią apie Vilnių ir šalį. Visi norintys prisijungti prie Ambasadorių programos kviečiami registruotis internete. Norintys viešinti VEKS programą, savo el. laiško parašą gali papildyti nuoroda į VEKS interneto svetainę, o parsisiuntę iš interneto svetainės Vilniaus Ambasadoriaus logotipą, gali jį atsispausti antroje vizitinės kortelės pusėje.

Ambasadoriams skirtas priemones galima parsisiųsti iš „Vilniaus - Europos kultūros sostinės 2009" interneto svetainės www.kulturagyvai.lt. Daug dėmesio šiemet sulaukė du Ambasadorių programos projektai – „Haiku Vilniui“ ir „Geros žinios“.

Apie nacionalinę programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009”

Europos kultūros sostinė yra sėkmingiausias Europos Komisijos projektas kultūros srityje, kuriame dalyvavo jau daugiau nei keturios dešimtys Europos miestų. Nacionalinė programa „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“, įgyvendinama 2008 – 2010 m., apima šias sritis:

· Kultūros, meno ir visuomeniniai projektai;
· Rinkodaros ir komunikacijos veiksmai Lietuvoje ir užsienyje;
· Kultūros infrastruktūros objektų plėtra.