Asociacijos misija - vienyti Amerikoje gyvenusius lietuvius, grįžusiems padėti iš naujo integruotis į visuomenę, išgyventi adaptacijos procesus.

Pagrindiniai asociacijos tikslai: skatinti lietuvius iš užsienio sugrįžti į Lietuvą, dalintis naudinga patirtimi, rengti kultūrinius, visuomeninius ir savišvietos projektus, dalyvauti bendruose projektuose su kitomis organizacijomis, Lietuvos valstybinėmis institucijomis bei užsienio organizacijomis, skatinti verslą bei investicijas į Lietuvą, ugdyti visuomenės verslumą ir tautiškumą, perteikiant Vakaruose įgytą patirtį.

Naujai įkurta Asociacija vienija 38 narius. Jos veiklą koordinuoja visuotinis narių susirinkimas bei jo išrinkta 7 narių valdyba. Valdybos pirmininkas - Vilniaus Biotechnologijos instituto biotermodinamikos ir vaistų tyrimo laboratorijos vadovas, instituto tarybos narys dr. Daumantas Matulis.

Daugelis organizacijos narių ne tik darbo, bet ir mokslinės patirties sėmėsi Lietuvoje ir užsienio aukštosiose mokyklose.

Asociacijos nariai - valstybinių įstaigų, tarptautinių, privataus verslo kompanijų darbuotojai. Vieni grįžę į gimtinę anksčiau, kiti - vėliau. Tačiau prasmingiausia tai, kad bendra idėja apsikrėtę, LGAVO “Sugrižus” nariai pasiryžę padėti sugrįžti kitiems. Sugrįžti į kokybišką, kūrybišką, prasmingą ir gerą gyvenimą Lietuvoje, sakoma organizacijos pranešime spaudai.