Jie trumpametražiame filme „Pasiliko“ pateikia savo nuomonę ne tik apie jaunimo emigraciją, bet ir apie karjeros bei darbo perspektyvas Lietuvoje.

„Apskritai Lietuvoje yra tokia nuostata, kad dabar mes visi stosim į aukštąsias ir po to dirbsim vadybininkais, teisininkais, bet retas kuris susimąsto, kad yra ir kitokių karjeros galimybių“, - teigia studentė Ramona Rudgalvytė.

Panašios nuomonės yra ir jaunas verslininkas Aleksejus Žaltkovskis: „Galimybių Lietuvoje yra visur, nepriklausomai nuo to ar tai didelis miestas, ar mažas miestas, ar tai kaimas, ar tai pati sostinė”.

„Emigruodamas jaunimas dažnai nesuvokia, kad jie niekada negalės savęs išreikšti angliškai ar kita kalba taip gerai, kaip galėtų išreikšti save lietuviškai – tai yra begalinė vertybė, kurią dažnas supranta tik pragyvenęs užsienyje nemažą laiko tarpą“, – sako režisierius Gediminas Rudys.

Šis filmas bei jaunimo kurtų darbų paroda emigracijos tema, kuri gegužės 31 – birželio 7 d. yra eksponuojama Vilniaus miesto traukinių stotyje prie išėjimo į peroną, užbaigia projektą „Pasilik Lietuvoje“. Projekto tikslas yra skatinti jaunimo verslumą, pilietiškumą, iniciatyvumą bei naują požiūrį į juos supančias galimybes dirbti ir gyventi Lietuvoje.

Projektą „Pasilik Lietuvoje“ koordinuoja VšĮ „Jaunimo iniciatyva“.