Ten jaunas vyras ne atostogauja, o kremta lietuviui vyrui neįprastą ir nuovargiu bei kelionėmis pagardintą modelio duoną. Nors europiečiui Kinijoje sekasi gana neblogai, tačiau prieš ten išvykdamas vaikinas baigė mokyklą, nes, kaip sakė „Tiesai“, nesvajoja visą likusį gyvenimą vaikščioti podiumu ir staipytis prieš objektyvus.

– Moterys dažnai skundžiasi, kad jų darbas mažiau apmokamas nei vyrų. O kaip yra mados pasaulyje, vyrams finansiškai sekasi taip pat gerai, kaip moterims?

– Mados pasaulyje darbas tiek vyrams, tiek moterims yra panašiai apmokamas. Na, o dėl modelių rinkos, moterims darbo yra šiek tiek daugiau nei vyrams, kadangi moteriškų prekių visada yra daug didesnis pasirinkimas negu vyriškų.

– Modelio karjera prasideda ankstyvoje jaunystėje, ar prieš įsidarbindamas spėjote baigti mokyklą?

– Modelių agentūroje Lietuvoje pradėjau dirbti būdamas dvyliktoku, o keliauti į kitas šalis – tik baigęs mokyklą, nes nenorėjau nutraukti mokslų paskutiniais metais.

– Kuriose šalyse bei žemynuose teko dirbti ir kaip apibūdintumėte esminius mados pasaulio bei kultūrų skirtumus?

– Daugiausia laiko praleidau Kinijoje, bet teko pabuvoti ir Milane, nors ir trumpai. Na, o Kinijoje jau teko apkeliauti visus didesnius miestus, tokius kaip Šanchajus, Pekinas, Guangzhou, Hong Kongas... Ir daug kitų, į kuriuos teko vykti darbo reikalais.

Skirtumų iš tiesų yra. Milane reikalavimai modeliams daug didesni visomis prasmėmis: išvaizdos, patirties, modelių fotoalbumo. Na, o Kinijoje yra kiek lengviau, bet kiekvienais metais ir čia viskas po truputį keičiasi.

– Kaip atrodo eilinė modelio darbo diena?

– Eilinė modelio diena dažniausiai prasideda ankstyvu rytu ir keliavimu į atrankas (taip vadinamus „kastingus“) arba kelione į darbą – fotosesiją, madų šou. Po darbo, jei lieka laiko iki miego, stengiuosi apsilankyti sporto salėje.

– Ką veikiate, kai nedirbate ir nekeliaujate?

– Laisvadieniais stengiuosi tiesiog atsipalaiduoti, gerai pailsėti, nueiti į sporto salę ar pažaisti futbolą, susitikti su draugais. Nuveikti kažką, kas man padeda atsipalaiduoti.

– Kiek vidutiniškai gali uždirbti modeliu dirbantis vyras, kuriam labai gerai sekasi?

– Nemanau, kad būnant paprastu modeliu lengva uždirbti milijonus. Tie, kuriems sekasi labai gerai, uždirba nemažas sumas, kurių pakanka pragyvenimui ir kelionėms. Tačiau pinigai išleidžiami, o šis darbas – nėra amžinas. Niekada negali žinoti, kada į mados pasaulį pasibels naujas stilius ar nauji reikalavimai. Tada tam, kuriam sekėsi puikiai, gali visiškai nebelikti darbo.

– Kas jums sunkiausia darbe?

– Labiausiai išvargina ilgos, valandų valandas trunkančios fotosesijos, kuriose viską reikia daryti labai greitai. Pozuoti, keisti drabužius, o poilsio dažniausiai gauname labai mažai, tik per pietų pertrauką.

Pavyzdžiui vasarą daromos rudens ir žiemos kolekcijų fotosesijos lauke. Kinijoje vasaros labai karštos, o reikia fotografuotis lauke mūvint rudeninį ar žieminį paltą, kepures, kai oro temperatūra siekia 40 laipsnių karščio. Tokiais atvejais išnaudoju visas jėgas ir turimą energiją.

– Kuo jus žavi, ar atvirkščiai, atstumia mados pasaulis?

– Žavi tai, kad turiu galimybę keliauti ir sutikti daug įdomių žmonių, surasti naujų, gerų draugų. Gal nėra atstumiančių dalykų, tačiau kai kas erzina ir vargina. Pavyzdžiui tai, kad negaliu turėti jokių asmeninių planų, nes niekada nežinau, kada atsiras naujas darbas. Jei ką susiplanuoju, būtinai viską sugadina darbas. Taip pat nemėgstu, kai kelias naktis iš eilės tenka miegoti vos po kelias valandas, turiu keliauti iš miesto į miestą, privalau visur skubėti. Pasitaiko, kad klientai nerodo pagarbos man ir mano darbui, tuomet jaučiuosi tarsi prekė ar robotas.

– Mados pasaulyje populiari frazė, kad norint išlikti viršūnėje reikia nesnausti, labai stengtis. O kaip, būtent, reikia stengtis ir ką daryti, kad būtum pastebėtas ir patektum tarp geriausių?

– Žinoma modelis nuolat turi prižiūrėti savo figūrą ir bendrą išvaizdą. Bet, mano manymu, kartais reikia tiesiog atsidurti tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku, kad taptum pastebėtas.

– Ar jūsų artimieji nenustebo tokiu lietuviui vyrui neįprastu karjeros pasirinkimu?

– Tiesą sakant, kai buvau pakviestas pokalbiui į Lietuvoje esančią agentūrą, mano tėvai ir sesuo kaip tik pastūmėjo, kad išbandyčiau tai ir ligi šiol jie visada palaiko mane ir supranta mano sprendimus.

– Kokioje šalyje šiuo metu gyvenate ir ar ruošiatės ten likti?

– Dabar esu apsistojęs Kinijoje, Guangzhou mieste. Greitu metu tikrai neplanuoju vykti kažkur kitur, bet dar nesvarsčiau pasilikimo visam laikui. Esu lietuvis, tad ir gyventi noriu Lietuvoje.

– Turbūt ypatingai rūpinatės savo sveikata bei išvaizda, ko dėl to tenka atsisakyti?

– Labai mėgstu maistą, tačiau kadangi tenka prisižiūrėti save, tai privalau atsisakyti kai kurių maisto produktų, skanėstų, kad išlaikyčiau formą ir atitikčiau savo duomenis. Bet, aišku, būna dienų, kai leidžiu sau atsipalaiduoti ir valgau tai, ko paprastai nevalgau.

– Jūsų darbas – keliantis daug streso, kaip su juo kovojate bei atsikratote įtampos?

– Visą neigiamą energiją ir mintis stengiuosi išlieti sporto salėje, o kai noriu negalvoti ir pailsėti, su draugais nueinu pažaisti biliardą ar futbolą.

– Kuriais jau įgyvendintais savo darbais labiausiai didžiuojatės ir kokie jūsų ateities tikslai?

– Didžiuojuosi, kad nenumojau ranka į šią galimybę keliauti ir dirbti modeliu. Kelionės ir jose sutikti žmonės labai pakeitė mano pasaulėžiūrą ir mąstymą, suteikė daugiau pasitikėjimo savimi.

O dėl ateities nesu tikras, vis dar ieškau savo srities, kurioje norėčiau įsitvirtinti. Nors idėjų turiu nemažai, bet reikia laiko kol atrasiu savo vietą. Tebesu jaunas, bet suprantu kad modeliu tikrai nebūsiu visą gyvenimą ir šiaip nenoriu juo būti ilgai, nes jis nėra mano svajonių ateities darbas.