"Manau, tokia informacija svarbi Lietuvai siekiant išlaikyti ryšį su užsienyje gyvenančiais tautiečiais, kurie galbūt tėvynę paliko ne visam laikui ir turi ketinimų į ją sugrįžti. Jeigu jie matys, kad kam nors Lietuvoje rūpi, kad jiems rodomas dėmesys, tai galėtų būti motyvas išlaikyti ryšį ir net sugrįžti. Bet pastebiu, kad nemažai naujai į JAV atvykusių mūsų tautiečių pastaruoju metu vengia ryšių su Lietuva.

Girdžiu gatvėje kalbant lietuviškai, žinau, kad tame mieste telkiasi didelė atvykėlių iš Lietuvos grupė, bet jie kažkodėl vengia įsitraukti į bendruomenės veiklą. Mielai juos priimtume į savo parapiją, bet jie to nenori ir stengiasi likti nuošalyje. Tokie užsienyje gyvenantys lietuviai greičiausiai ir nepateks į statistiką", - sakė PLB valdybos pirmininkė Danguolė Navickienė.

Kaip vieną iš didžiausių sunkumų, kylančių šeiviams, D.navickienė įvardino lietuvybės išlaikymą. „ Išlaikyti lietuvybę. Dabar tai padaryti vis sunkiau. Pasaulis greitėja, todėl natūralu, kad ir nutautėjimas vyksta kur kas greičiau“.