Ilinojaus universitete Čikagoje lapkričio 17 d. įvyko rašytojos Nancy Wright Beasley paskaita ir jos knygos „Izio ugnis“ pristatymas. Kūrinyje pasakojama lietuvių katalikų ūkininkų šeimos, nacių okupacijos metais išgelbėjusios trylika žydų iš Kauno, Semeliškių ir Žiežmarių, istorija.

1945 m. JAV gimusi N.W. Beasley dirbo įvairiose Virdžinijos spaudos įmonėse. Šiuo metu ji yra žurnalo „Richmond Magazine“ apžvalgininkė, nagrinėjanti šeimos ir visuomenės problemas. 2005 m. pasirodė autorės dokumentinė knyga apie Holokaustą „Izio ugnis“.

Vėliau Ilinojaus Holokausto muziejuje ir edukaciniame centre Lietuvos generalinė konsulė Čikagoje Skaistė Aniulienė pristatė Rimo Morkūno dokumentinį filmą „Vidurnakčio pašnekesiai“, kuris pasakoja apie žydų šeimas Antrojo pasaulinio karo metais gelbėjusius lietuvius. Šis filmas rodytas ir kitose minėjimų ciklo dalyse.

Renginyje dalyvavo daug žmonių, kurių tėvai, išgyvenę Holokaustą, emigravo į JAV. Šiuo metu Čikagoje gali gyventi apie 120 tūkst. litvakų palikuonių.

Lapkričio 18 d. Balzeko lietuvių kultūros muziejuje Čikagoje Holokausto aukoms atminti skirto vakaro metu aptarti nacių ir sovietinio režimų okupacijos padariniai Lietuvoje, pristatyta Lietuvos gyventojų tremčių 70-mečiui skirta paroda „Tikėjimas ir viltis“, pasakojanti apie sudėtingą lietuvių tautos likimą sovietmečiu, surengtas susitikimas su N.W.Beasley.

Lapkričio 20 d. Holokausto memorialiniame centre Farmington Hilse S.Aniulienė pabrėžė tragiškų istorijos įvykių atminimo svarbą auklėjant jaunąją kartą ir už pagalbą rengiant minėjimų ciklą padėkojo Lietuvos garbės konsului Detroite Algiui Zaparackui bei memorialinio centro Zekelmanų šeimos padaliniui. Konsulė taip pat susitiko su vietos lietuvių bendruomene, dalyvavo lapkritį gimusių jos narių pagerbimo šventėje.

Renginyje dalyvavo Farmington Hilso meras Barry Brickneris, žydų ir lietuvių bendruomenių atstovai bei N.W.Beasley.

2011-uosius Lietuvos Seimas yra paskelbęs Holokausto aukomis tapusių Lietuvos gyventojų atminimo metais.