Kai londonietei Ingridai buvo pranešta skaudi žinia, Kajui buvo vos penkeri. Jam teko perimti visus buities darbus nuo namų valymo iki maisto gaminimo, nes mama vaiką augino viena pati. „Bernardo's Indigo Carers Project“ labdaros organizacija pastebėjo vaiko pastangas ir pasiūlė jį apdovanoti princams Williamui ir Harry'iui, kurie taip pat labai anksti neteko mamos.

Pernai Ingridos gyvybė užgeso, tad Kajus mokosi gyventi be jos. Negana to, vaikas padeda tokio pat likimo nuskriaustiems mažamečiams dorotis su artimojo netektimi bei gyventi šalia sunkiai sergančio šeimos nario.

Labdaros organizacijos atstovai negali atsistebėti lietuvio sugebėjimais, džiugia nuotaika ir paslaugumu. Dėl to aštuonmetis pramintas išskirtiniu berniuku.

„Man patiko rūpintis mama, labai jos ilgiuosi. Taip pat man patinka padėti tokiems pat vaikams, kaip aš, kad jie nesijaustų esantys vieni“, – sakė Kajus.

Dianos apdovanojimas skiriamas jauniems žmonėms, kurie savo veiksmais pakeičia kitų žmonių gyvenimus. 20-ųjų princesės Dianos mirties metinių proga apie savo išgyvenimus prabilus princams, šiemet apdovanojimas skirtas mamos taip pat netekusiam lietuviui.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.