"Turime atsispirti kitai tendencijai iš principo. Esu daug gyvenusi užsienyje, ten nėra lengviau ir ten nėra geriau. Už Tėvynę nieko geriau nėra", - interviu radijui "Znad Wilii" sakė prezidentė.

Pasak D.Grybauskaitės, netinkama vien klausti, ką turi daryti valdžia - ne mažiau svarbios ir nuotaikos, kurios Lietuvoje yra negatyvesnės nei kitur Vakarų Europoje.

"Jūsų požiūris ir klausimas - "ką valdžia turi padaryti". Šis procesas ne visai valdžios. Pirmiausia - patys žmonės, jų nuotaikos. Ne viskas taip blogai. Daug važinėju ir matau, kokia ekonominė situacija kitose šalyse - krizė visur. Bet požiūris ir reakcija, kaip mes neigiamai mes į tai žiūrime yra daug sunkesnė negu kitose šalyse", - sakė prezidentė.

"Mes vertiname tuos pačius procesus daug blogiau negu kiti Vakarų Europos žmonės. Mes liūdime, kritikuojame save labiau, panikuojame labiau, vertiname neigiamiau", - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad emigracija yra ne tik ekonominė, svarbu ir galimybės gyventojams realizuoti save.

"Emigracija yra ne tik ekonominė. Žmonės emigruoja ne tik todėl, kad nėra darbo, bet didele dalimi ir dėl įvairių nuotaikų, galimybių realizuoti save, dalyvauti aktyviau politiniame gyvenime", - sakė prezidentė D.Grybauskaitė.

Ji sakė, kad prie blogų nuotaikų formavimo prisideda ir žiniasklaida, kurioje vyrauja neigiamos žinios. Pasak prezidentės, emigracija daro didelę tiek ekonominę, tiek moralinę žalą.