Tai prieš atvykdamas į JAV telefonu duotame interviu savaitraščiui "Verslas.us“ sakė supergrupės narys Andrius Mamontovas, pridūręs, kad "LT United“ nuoširdžiai kviečia visus Čikagos ir jos apylinkių lietuvius į šį ypatingą koncertą. "Prieš metus užsienyje — Atėnuose — dalyvavome su viena daina, o dabar į Čikagą atvažiuojame su visu koncertu“, — džiaugėsi atlikėjas.

A. Mamontovo teigimu, apie tai, kad iki naujiems Lietuvos atstvovams užlipant ant scenos šiemetinėje "Eurovizijoje“ gegužės 12 d. "LT United“ turėtų išsiskirstyti, buvo kalbėta jau seniai. Taip jau atsitiko, kad būtent Čikaga tapo paskutinio grupės koncerto vieta. "Čikaga mus pasirinko, ne mes Čikagą“, — apie susiklosčiusias aplinkybes pasakojo vienas žymiausių Lietuvos muzikantų.

Pasak daininko ir aktoriaus, "LT United“ yra visapusiškai unikali. Be paties A. Mamontovo, ją sudaro tokios Lietuvos muzikos gerbėjams gerai žinomos asmenybės kaip buvęs grupės "Bix“ lyderis Saulius "Samas“ Urbonavičius, buvęs "Bovy“ vokalistas ir televizijos laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius, klavišininkas Arnas Lukošius, smuikininkas ir saksofonistas Eimuntas Belickas bei grupės "Skamp“ siela Viktoras Diavara.

"Ateinančius 15 metų Lietuvoje turbūt neatsiras pakankamai asmenybių, kurios galėtų suformuoti tokią komandą“, — įsitikinęs A. Mamontovas.

Per vienerius metus "LT United“ koncertavo tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų: Dubline, Reikjavike, Zagrebe ir Kijeve. "Ukrainoje koncertą, kuriame dalyvavome ir mes, tiesiogiai transliavo televizija, greičiausiai mus matė ir pusė Rusijos“, — prisiminimais iš koncertinio turo dalijosi atlikėjas.

Nepaisant to, kad sėkmingai metus gyvavęs projektas baigiasi, muzikantas nelinkęs liūdėti. "Patikėkite, koncertas Čikagoje bus labai linksmas“, — nostalgijai nebuvo linkęs pasiduoti "LT United“ narys.

Čia skambės ne tik "firminė“ grupės daina "We are the winners“, bet ir kūriniai iš solinio A. Mamontovo repertuaro ("O, meile“, "Jūreivio daina“), taip pat naujos M.Mikutavičiaus, "Bix“, "Skamp“ ir "Anties“ dainų versijos.

Gegužės 9 d. į Čikagą atvykstančios ryškiausios Lietuvos popmuzikos žvaigždės trečiajame pagal dydį JAV mieste rengiasi ne tik koncertuoti, bet ir patys apsilankyti koncerte. "Esame įsigiję bilietus į grupės "The Killers“ pasirodymą“, — išsidavė A. Mamontovas.

Paklaustas, ar sunku buvo šešioms garsiausioms Lietuvos popmuzikos asmenybėms susiburti į vieną kolektyvą ir dirbti kartu, A. Mamontovas tvirtino, kad sudėtingiausia buvo ne kartu repetuoti, bet paprasčiausiai suderinti tvarkaraščius. "Mes — šeši žmonės, turintys savo kūrybinius gyvenimus“, — pabrėžė dainininkas.

"Negana to, M. Mikutavičius dirba televizijoje. Televizijos žmonės apskritai visuomet užsiėmę“, — pastebėjo pats įvairiuose projektuose dalyvaujantis A. Mamontovas.

Jis priminė, kad neseniai Vilniuje sėkmingai praėjo gatvės muzikos dienos. "Vilniaus gatvėse grojo pusė tūkstančio muzikantų“, — sakė originalaus projekto įkvėpėjas.

"LT United“ nustojus egzistuoti, savo asmeninėmis karjeromis užsiėmę muzikantai žada grįžti prie to, ką geriausiai išmano — kūrybos. Be to, aktoriaus duonos ir toliau neatsisakantis A. Mamontovas net ir šiuo metu filmuojasi.

"Po kokios savaitėlės grįžęs iš Čikagos važiuosiu į Airiją“, — savo planus dėstė muzikantas ir aktorius. Jis Airijoje filmuojasi latvių režisieriaus kuriamame vaidybiniame filme, kuriame atlieka Airijos lietuvio kunigo vaidmenį. Muzikantas ir dainių autorius šiam filmui taip pat rašo muziką.

:Pasibaigus "LT United“ dirbsiu ir prie naujo solinio albumo“, — nenuvilti savo gerbėjų žadėjo A. Mamontovas.

Prieš pat Lietuvos supergrupei išvykstant į Ameriką palydėtuves jai surengė JAV ambasada Vilniuje. Ambasadorius Johnas Cloudas vyrams palinkėjo sėkmės už Atlanto ir įteikė platininio singlo apdovanojimą. "LT United“ singlas "We are the winners“ Lietuvoje tapo platininiu.

Priėmime dalyvavusi projekto "Vilnius — Lietuvos kultūros sostinė 2009“ Ambasadorių programos vadovė Rūta Jurgilaitė "LT United“ nariams suteikė Vilniaus, Europos kultūros sostinės, ambasadorių vardą ir padovanojo simbolinį aitvarą.

"Kviečiu visus užsienio lietuvius 2009 m. apsilankyti Vilniuje ir pasidžiaugti kultūriniais renginiais“, — "Verslas.us“ sakė paskutiniam koncertui kaip "LT United“ narys besirengiantis A. Mamontovas.