„Man nepaprastai malonu būti čia, Pasaulio lietuvių centre, ir kartu su jumis švęsti Lietuvos generalinio konsulato Čikagoje įsteigimo 90-ąsias metines (...)“, – sakė Premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad konsulatas Čikagoje veikia beveik nuo pačių Lietuvos valstybingumo ištakų. Jis gyvavo ir sudėtingiausiais valstybei laikotarpiais – per visą sovietų okupaciją. „Čia visuomet buvo lietuvybės lopšys ir, nepaisant visų audrų ir istorijos vingių, konsulatas veikia iki šiol. Esame dėkingi už puoselėjamus glaudžius santykius tarp JAV ir Lietuvos diplomatinėje, politinėje, kultūrinėje ir ekonominėje srityse“ , – sakė Ministras Pirmininkas.

Baigdamas darbo vizitą Jungtinėse Amerikos Valstijose, Premjeras džiaugėsi galimybe susitikti su Amerikos lietuviais ir pabrėžti jų svarbų vaidmenį Lietuvos istorijoje. „Noriu pažymėti, kad Lietuvai diasporos indėlis visada buvo labai svarbus, ypač sudėtingais mūsų valstybei periodais. Lietuviai Amerikoje visada išsiskyrė stipriomis ir pajėgiomis organizacijomis. Mes Lietuvoje stebėjome ir nepaprastai džiaugėmės, kaip gražiai jūs paminėjote Baltijos kelio 25-ąsias metines. Mūsų tautos vienybėje yra Lietuvos valstybės stiprybė“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

„Suprantu kaip sunku būnant toli nuo Lietuvos puoselėti jos kultūrą, tačiau mes nuolat skatiname ir esame pasirengę toliau remti lietuviškų mokyklų ir kultūros centrų steigimą užsienyje“, – teigė Ministras Pirmininkas.

Susitikime Premjeras pasidžiaugė lietuvių pasiekimais JAV, tačiau kartu paminėjo, jog laukia jų sugrįžtant. „Labai norėčiau, kad kiekvienas, išvykęs iš Lietuvos, norėtų grįžti atgal. Mes branginame kiekvieną, kuris sugrįžta į namus ir sukauptą patirtį pritaiko savo šalies labui“, – teigė Vyriausybės vadovas, kviesdamas visus prisidėti labai ambicingos iniciatyvos Lietuvos valstybingumo šimtmečiui paminėti: Šimtas investicijų Lietuvos valstybės šimtmečiui.