Šventinėje eisenoje žygiavę studentai siekė kuo originaliau pristatyti savo fakultetą. Štai Gamtos mokslų fakulteto auklėtiniai skandavo „Žalia“ ir gabeno sugautą „brakonierių“. Būsimi medikai ant neštuvų nešė pacientą ir praeiviams dalino „receptus“.

Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentai įtikinėjo, kad „Balsuoti jėga“, istorikai tikino, kad „Istorijos niekas neklastos“, o „Istorikas irgi žmogus“.

Šiųmetėse skanduotėse buvo dažnas alaus motyvas. „Kai alus pigus, fizikas ramus“, - šaukė fizikai. Meilę alui išpažino ir istorikai, ir kitų fakultetų atstovai.

Kartu su studentais žygiavo VU rektorius akademikas Benediktas Juodka, prorektoriai, dekanai, dėstytojai. Vilniečiai šventiškai nusiteikusį jaunimą sutiko šypsenomis. Gedimino prospekte įsikūrusių įstaigų darbuotojai trumpam nutraukė darbus ir išlindo pasižiūrėti, kaip švenčia studentai.

„Man Rugsėjo 1-a šventė, džiaugsmas, kad pakliuvau ten, kur norėjau. Universitete kita atmosfera, nauji draugai, naujos pažintys. Čia prasideda kelias į gyvenimą“, - DELFI sakė eisenoje žygiavęs VU Tarptautinio verslo mokyklos pirmakursis Vytenis. Pasak Vytenio, vakare studentai ketina linksmybes pratęsti klube.

VU studentai nuo Seimo žygiavo iki universiteto Didžiojo kiemo, kur vyko iškilminga studijų metų pradžios Initium Semestri ceremonija.