Fidi“ šventę sudaro trys dalys: dieninė, eisena ir vakarinė. Dieninės dalies akcentas – Saulėtekio alėjoje prie Fizikos fakulteto atsidaręs vadinamasis „Fizlendas“. Tai milžiniškas atrakcionų parkas, kuriame galima pašaudyti į taikinį iš arbaleto, pamatyti metano bokštą su putomis, kurios yra lengvesnės už orą, trebušetą, kuris sverto principu meta dalykus tolyn. Taip pat sukonstruotas stendas, ant kurio vaikštant galima užlipti ant netikros minos.

„FIDI“ dienos, žinoma, neįsivaizduojamos be eisenos. Fizikų simbolis, dinozauras pagal tradiciją vyksta atsiprašyti filologių, nes kadaise yra suvalgęs vieną nekaltą filologę.

Vakarinė dalis prasidės 21 val. koncertu, kuris vyks Vingio parko estrados viduje, po tribūnomis.

Kasmet dinozauras yra prikeliamas tarsi iš naujo. Jo platforma jau yra pasikeitusi 6 kartus.
„Manau, nuo pirmojo karto nėra likusios nei vienos tos pačios detalės. Vis kažkas lūžta, vis kažkas genda. Kiek girdėjau, veteranai 50-ajai „FIDI“ šventei planuoja daryti išmanųjį dinozaurą. Mes esame studentai, bandome parodyti savo maksimalizmą, ką galime pasiekti, kad galime pasiekti viską“, - apie studentų tikslą kalbėjo Organizacinio komiteto vadovas Tomas Dambrauskas.

Prezidentė pasveikino fizikų šventės dalyvius

Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi vienoje ryškiausių ir ilgametes tradicijas puoselėjančių studentų švenčių - Fiziko dienoje ir davė startą tradicinei eisenai iš Saulėtekio per Vilnių.

„Kiekvienais metais ypatinga "Fidi" dvasia sudrebina sostinę, primindama, kad Dinas Zauras yra gyvas ir turi daug gerbėjų. Pozityvi energija, pokštai ir išradingumas - neatsiejama šios šventės dalis. Ji moko pažvelgti į pasaulį kitu kampu, susiburti ir veikti išvien“, - sakė Prezidentė, sveikindama šventės dalyvius.

Pasak šalies vadovės, fizikų šventė visais laikais rodė, kad studentų bendruomenei rūpi Lietuva ir tai, kas joje vyksta.

Fizikai parodė prezidentei, kaip veikia Dinas Zauras, tikras technikos šedevras, sukurtas pačių fizikų rankomis ir kasmet vis patobulinamas. Prezidentė padovanojo Dinui Zaurui specialų medalį.

Saulėtekyje prezidentė taip pat apžiūrėjo fizikų sukurtus atrakcionus, išsiskiriančius išmone, kūrybiškumu ir nestandartinėmis idėjomis. Vieną jų - patranką - šalies vadovė išbandė ir pati.