Praėjusią savaitę Jurbarko rajono apylinkės teismas nukentėjusiuoju A.Liaudaičio byloje pripažino dar vieną nepilnametį vaikų globos namų auklėtinį. Į teismą dėl kaltinimo praplėtimo kreipėsi valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Artūras Bartusevičius.

Jis antradienį BNS sakė, kad kaltinimo išplėtimas nėra susijęs su naujai atliekamu ikiteisminiu tyrimu dėl Viešvilės vaikų globos namų. Kaip skelbta, naujas ikiteisminis tyrimas dėl jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo pradėtas lapkričio 3 dieną, įtariamasis – buvęs Viešvilės vaikų globos namų darbuotojas.

Dar vienas nukentėjusysis buvo išaiškintas apklausiant liudytojus. Dabar byloje iš viso yra šeši nukentėjusieji. Ikiteisminio tyrimo metu vaikinas nepageidavo būti nukentėjiuoju, nors jau ir tuo metu buvo požymių, kad prieš jį buvo padaryta nusikalstama veika.

Bylos nagrinėjimą teismas tęs kitų metų sausio 20 dieną, tęsiama liudytojų apklausa. A.Liaudaitis dar nėra apklaustas.

Nukentėję paaugliai apklausti dalyvaujant psichologui.

Kaip skelbta, penki, kaip įtariama, globos namų buvusio vadovo seksualiai išnaudoti auklėtiniai byloje pareiškė 50 tūkst. eurų civilinį ieškinį.

Jurbarko rajono apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje A.Liaudaičiui pateikti kaltinimai dėl jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimo, seksualinio priekabiavimo, vaiko įtraukimo girtauti bei disponavimo pornografinio turinio dalykais. Kiekvienas nukentėjusiųjų prašo priteisti po 10 tūkst. eurų.

Nukentėjusiems buvo skirta specialistų pagalba bei valstybės advokatai.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta“, – anksčiau yra pranešusi prokuratūra.

57 metų A. Liaudaitis kurį laiką buvo nušalintas nuo pareigų, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimti dokumentai.

Balandžio viduryje socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė Viešvilės vaikų globos namų laikinajai direktorei Jūratei Bastienei skyrė pastabą, nes ji neinformavo ministerijos apie galimą nepilnamečio asmens tvirkinimą globos namuose ir neužtikrino, kad vaikams būtų laiku suteikta psichologinė pagalba.

J.Bastienė šiuo metu eina direktorės pavaduotojos pareigas, o globos namams nuo rugsėjo 29 dienos vadovauja Nerijus Jarilinas, skelbiama įstaigos tinklapyje.