Už nepagarbų ir net žeminantį elgesį su pavaldiniais nubaustai direktorei įrodyti savo tiesos nepavyko net teisme. Todėl dar gegužės viduryje jai įteiktas įspėjimas apie darbo sutarties nutraukimą jau įsigaliojo. Nuo rugsėjo laikinai direktorės pareigas eis pavaduotoja ugdymui Renata Stakėnienė.

Kaip „Sekundė“ jau rašė, Panevėžio apylinkės teismas atmetė S. Grigaliūnienės prašymą panaikinti miesto mero jai skirtą papeikimą. Teismas konstatavo, jog drausminė atsakomybė S. Grigaliūnienei buvo pritaikyta teisėtai, vadovaujantis vaikų tėvų ir įstaigos darbuotojų pretenzijomis, specialiai sudarytos komisijos, darbo grupės išvadomis.

Sigita Grigaliūnienė

Šio darželio darbuotojai pasakojo, kad kasdien patirdavo psichologinį smurtą, spaudimą. Per kelerius metus dėl direktorės netinkamo elgesio nuolatos keitėsi darbuotojai.

Dėl įtampos kentėjo ne tik jie, bet ir vaikai. Direktorė, praradusi savitvardą, darbuotojus išvadindavo įžeidžiamais, necenzūriniais žodžiais, atėjusi į grupę auklėtoją apšaukdavo vaikų ir kolegų akivaizdoje, ugdytiniai matė apsiverkusias auklėtojas, nuolat girdėdavo S. Grigaliūnienės pakeltą, įsakmų toną.

S. Grigaliūnienės ieškinį atmetęs teismas konstatavo, jog iš byloje surinktos medžiagos matyti, kad direktorė dažnai elgėsi netinkamai. Įsiveržusi į muzikos pamokėles nepagrįstai šaukdavo, jog per garsiai ar per tyliai grojama, dainuojama, pastabas išsakydavo viešai, girdint vaikams, pakeltu tonu, sutrikdydama ir išbalansuodama auklėtojos darbą.

Be to, S. Grigaliūnienė leido sau nepagarbiai bendrauti ir su vaikų tėvais, todėl dalis jų atsisakė vesti savo atžalas į „Kregždutę“.

Atsikratyti papeikimo S. Grigaliūnienė siekė nepaisydama Panevėžio pedagoginės-psichologinės tarnybos darželyje atlikto mikroklimato tyrimo šokiruojančių išvadų.

Psichologų parengtas anketas pildė net 41,5 proc. šeimų, kurių vaikai lanko darželį, ir 95,6 proc. jo darbuotojų. Didelė dalis respondentų (80,4 proc. tėvų ir 76,7 proc. darbuotojų) patvirtino darželio atmosferą esant įtemptą.