„Pastaruosius keletą metų mūsų mokykla skęsta. Taip yra dėl to, kad mokykla neturi pinigų suremontuoti stogą. Kai lyja, mokiniai mokykloje vaikšto su skėčiais arba šlapiomis kojomis“, – skundėsi skaitytojai, pakvietę ir mokyklos direktorių išlįsti iš savo kabineto ir „pasimėgauti SPA malonumais“.

Savo ruožtu DELFI mokyklos direktorius Vytas Karsokas tikino, kad ši problema jam tikrai žinoma ir greitai bus išspręsta.

„Taip, mūsų mokyklos stogas yra kiauras, laukiame, kol prasidės renovacija. Viską, ką galėjome, padarėme: dokumentai sutvarkyti, sutartys pasirašytos. Laukiame, kol mokyklos steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė – patvirtins renovacijai skirtas lėšas, tuomet prasidės darbai“, – aiškino direktorius.

Jo žiniomis, gali būti, kad šlapti mokyklos bendruomenės nariams teks nebeilgai – darbai turėtų prasidėti dar kovą.

„Dėmesys bus skirtas stogo taisymui ir mokyklos apšiltinimui“, – informavo V. Karsokas, tačiau atsakyti į daugiau klausimų, pavyzdžiui, kiek lėšų tam numatyta, nepanoro ir pokalbį baigė.

Situacija Vilniaus Fabijoniškių mokykloje

DELFI primena, kad nors mokyklos stogas problemas kelia jau bemaž 10 metų, 2013 m. už 750 tūkst. eurų pastatytas modernus futbolo stadionas, 2014 m. buvo pradėti modernių dušų ir persirengimo kambarių statymo darbai.

Situacija Vilniaus Fabijoniškių mokykloje

Kaip DELFI sakė Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovė Eglė Stonkutė, Fabijoniškių mokykloje darbų pradžia numatoma pasibaigus šaltajam sezonui, t. y. 2016 m. kovo – balandžio mėn.

„Projektas bus vykdomas pagal Vilniaus miesto savivaldybės ir Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo (toliau LAAIF) specialiąją klimato kaitos programą. Bendra projekto vertė 2 087,3 tūkst. eurų“, – informavo ji.

Pasak E. Stonkutės, Fabijoniškių mokykloje planuojamos įdiegti šios energijos taupymo priemonės: sienų ir cokolio šiltinimas, grindų virš rūsio šiltinimas, perdangų besiribojančių su išore šiltinimas, stogo šiltinimas, stoglangių keitimas, šildymo ir karšto vandentiekio sistemų rekonstravimas, mechaninės oro vėdinimo sistemos rekonstravimas.

„Švietimo, kultūros ir sporto departamento 2016 m. investicijų programoje numatyta 26 projektai, kurie atrinkti pagal prioritetus ir finansines galimybes, tai yra 7 darželiai ir 19 mokyklų (tarp jų yra ir tęstinių projektų). Bendra šių projektų vertė – apie 32 228 tūkst. Eur“, – sakė E. Stonkutė.