„Dabar pagrindinė problema – kaip išrinkti geriausią iš jų. Tai – jau didelis iššūkis“, – sakė P. Baršauskas.

Naują gimnazijos direktorių rinks specialiai sudaryta grupė, kurioje bus mokinių tėvų, gimnaziją baigusių alumnių ir mokytojų atstovai, KTU gimnazijos valdybos nariai bei KTU rektorius.

„Jau dabar matome kelis ryškesnius lyderius. Tarp kandidatų yra ir mokytojų, ir kitų mokyklų direktorių, ir dėstytojų, ir su akademine bendruomene nesusijusių asmenų“, – pasakojo P. Baršauskas.

Jis prasitarė, kad jau pirmadienį ryte susitiks su specialistais, kurie padės apsispręsti, pagal kokius kriterijus direktorius bus renkamas. Iš viso vyks 3 rinkimų turai. Pirmajame bus atmesta dalies pretendentų į direktoriaus postą kandidatūra, po antrojo liks vos 3-5 kandidatai, o po trečiojo KTU gimnazija galės džiaugtis nauju direktoriumi.

Jei rinkimai vyks sklandžiai, naujas KTU gimnazijos direktorius bus išrinktas dar šiemet.

DELFI primena, kad B. Burgis KTU gimnazijos direktoriaus pareigas nustos eiti po savaitės – gruodžio 5 dieną.

B. Burgis žada ir toliau dirbti su jaunimu

Pasigirdo planų, kad pats B. Burgis ketina sukti į politiką. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pretendentas į merus Mykolas Majauskas praėjusią savaitę į Vilniaus miesto tarybos kandidatų sąrašą pasiūlė du papildomus kandidatus: buvusį energetikos ministrą Arvydą Sekmoką ir iš Kauno technologijos universiteto gimnazijos direktorius pareigų pasitraukusį Bronislovą Burgį. B. Burgiui sąraše pasiūlyta 7-oji vieta.

Tačiau B. Burgis tokius planus atmeta. Savo tinklaraštyje jis pareiškė, kad:

1. Aš niekada nebūsiu jokio miesto meras ar vicemeras.
2. Aš niekada nebūsiu nei ministras, nei viceministras.
3. Aš niekada nebūsiu jokios partijos narys.
4. Aš niekada nebūsiu Seimo narys.
5. Aš niekada niekam neprimetinėsiu savo politinių pažiūrų.
6. Aš niekada neišsižadėsiu nieko, ką esu padaręs gyvenime.

Dabar aiškiau?

Esu dėkingas tiems jauniems, veržliems žmonėms, kurie pakvietė mane į savo komandą dirbti. Būtent dirbti! Ir dirbti švietimo baruose, o ne kokiuose nors kituose. Tada, kai jau būsiu niekas Kauno švietime, gal šiek tiek būsiu naudingas Vilniaus švietimui? Kaune aš jau pastačiau savo bažnyčią. Vilniuje mano indėlio laukia dvi mūsų anūkėlės… Bet Vilnius dar turi pasirinkti.

DELFI jis yra sakęs, kad ir toliau nori dirbti su jaunimu, tačiau tikrai ne gimnazijoje ar universitete. 

Apie pasitraukimą iš pareigų informavo žinute

KTU gimnazija yra viena geriausių mokyklų Lietuvoje. Spalio 31 dieną KTU gimnaziją baigusius mokinius pasiekė žinia, kad KTU gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis traukiasi iš pareigų.

Šią žinią iš mokyklos direktoriaus socialiniame tinkle „Facebook“ gavo buvę KTU gimnazijos mokiniai. Žinutėje B. Burgis kreipiasi į visus „kadenciją baigusius gimnazistus“ ir informuoja, jog jis taip pat baigia savo kadenciją.

Anot B. Burgio, jo pasitraukimą iš gimnazijos nulėmė trys priežastys – garbingas amžius (šiuo metu B. Burgiui yra 64 metai – DELFI), pablogėjusi sveikata ir „tam tikras epizodas, kuris išsiskyrė iš kitų. Supratau, kad jeigu neišeisiu, paminsiu savo įsitikinimus, nubrauksiu viską, ką iki tol buvau pasiekęs“.

DELFI pavyko išsiaiškinti, kad jo įvardyta trečioji priežastis – nedrausmingų, sutartį su gimnazija pažeidusios mokinės tėvų (aplinkybės ir pavardės redakcijai yra žinomos) daroma įtaka. Dėl šios situacijos prieš B. Burgį pradėtas ikiteisminis tyrimas.