Interneto forumai jau prisipildė abiturientų klausimų ir planų, o vyresnio amžiaus jaunuoliai nevengia juos atvirai pamokyti, kaip iš tiesų reikia švęsti paskutinį skambutį.

Prisigėrė tiek, kad nepamena, kaip grįžo namo

„Ai, man tai tas paskutinis skambutis visai nepatiko. Nieko ten gero ir įdomaus nebuvo. Prisigėriau kaip tašė ir tiek... Nieko aš iš to savo skambučio net nepamenu. Žinau tik tai, ką man kiti pripasakojo. Ir dar kuo puikiausiai pamenu, kad prabudau namie ant grindų.

Bandžiau atsistoti, bet negalėjau, nes galva plyšo iš skausmo ir dar, nežinia iš kur, bet ant visų šonų buvo guzai ir mėlynės. Matyt, kažkur labai vis kritau. Ai, dar ir mano balta suknelė – murzina, basutes – purvinos... Žodžiu, nekas nekas...

Bent jau gerai, kad atsirado fainų žmonių, kurie mane parvežė namo ir pristatė tėvams. Jiems esu tikrai dėkinga, nes jei ne jie, gal ir likčiau kur nors patvory voliotis, juk bare tai man neleistų visą naktį miegoti. Žmonės, nuoširdžiai patariu, negerkit per daug ir nemaišykit gėrimų... Visada žinokit savo galimybes“, – savo įspūdžiais dalijosi viena mergina.

Namo grįžo tik po pusantros paros

„Daug brendžio ir alaus buvo, paskui šokiai pokiai. Grįžau po pusantro paros tik į namus. Tėvai truputi pakraupę buvo, bet oh well (Na, ką gi – liet.) svarbu fun (Smagu – liet.) buvo“, – apie savo paskutinį skambutį pasakojo kitas jaunuolis.

Alkoholio gausą akcentavo daugelis mokyklų absolventų. Štai vienas jų net gyrėsi, kad oficialioje dalyje – mokykloje, elgėsi pavyzdingai, išklausė visų graudžių kalbų, tačiau niekas nebuvo taip smagu, kaip išgertuvės su bendraklasiais.

„Mano paskutinis skambutis tai tiesiog suuuuper buvo. Visi apsirengėme karinėmis uniformomis, auklėtojai generolo kepurę uždėjome, atidavėme pagarbą. Tada, na, kaip visada, mokytojai graudžią kalbą sukalbėjo, vienuoliktokai pasivažinėjimą po Vilnių suorganizavo. O po oficialiosios dalies, kaip visada, pjankė su daug šampano ir šašlykais. Nerealu, turėsiu, ką vaikams papasakoti“, – džiaugėsi internautas.

Suknelė tokia, kad, panašu, planuoja pastoti

Panašu, kad šiems žygiams nelinkę nusileisti šių metų abiturientai. Nors egzaminų sesija jau prasidėjo, rimtai mokytis jie dar nėra linkę. Smagiau jiems – planuoti šventinę aprangą ir veiklą tądien.

Bene aktualiausias klausimas merginų forumuose – ką rengtis? Nors paskutinė skambučio šventė – mokyklinė, abiturientės nevengia pademonstruoti ir daugiau nuogo kūno. Panašu, kad šiemet madingiausios – trumpos, aptemptos suknelės.

Vienai merginai pasidalijus savo nuotrauka su panašaus stiliaus suknele, tik su atvira nugara ir itin atvira iškirpte kitos nevengė jos sukritikuoti:

„Jeigu nori per savo išleistuves pastot, tai tada puikus pasirinkimas“, – šaipėsi viena iš komentatorių.

Išsipusto kaip į puotas arba išsirengia kaip gatvinės

Vyresnės merginos pastebėjo – dabartinės moksleivės gerokai peržengia ribą. Aprangą jos renkasi tokią, kuri labiau tiktų vilkėti ne mokykloje, o naktiniame klube ar puotoje.

„Iš viso šiais laikais kuklumo trūksta. Išsipusto mergos kaip į kokias puotas ir dar išsinuogina kaip kokios gatvinės“, – pastebėjo viena internaučių.

„Paskutiniam skambučiui reikia rinkis kažką jaunatviško, spalvingo“, – patikino kita.

Liko savaitė, o dar niekuo nepasirūpino

Negana to, daugelis abiturientų dar net nėra suplanavę, kaip paskutinį skambutį švęs.

Heeeeelllpp!! (Gelbėkite – liet.) Paskutinis skambutis už savaitės, 26 dieną, o mes visiškai nieko neturime! Nei dovanos auklėtojai, nei susigalvoję, kur važiuoti. Būkite geros, padėkite, nes jau neviltis puola“, – guodėsi viena abiturienčių.

Anot jos, veiklos kartu su bendraklasiais jie turėjo tiek daug, kad padėka auklėtojai, mokytojams ir direktoriui tiesiog išgaravo iš galvos.

„Visiškai nieko nesugalvojam, ryt klasėje renkamės visi, galvosime, kol sugalvosime, bet abejoju, ar kas pavyks normalaus“, – abejojo ji.

Kaip keičiasi tradicijos

Panašu, kad klasių auklėtojai ir mokytojai šiemet gali nesitikėti ne tik abiturientų kruopščiai planuotų dovanų, bet ir iškilmingo atlydėjimo į mokyklą. Tai būdavo viena svarbiausių paskutinio skambučio tradicijų.

Tačiau seniai nebemadinga į mokyklas klasės vadovus atvežti limuzinais ir karietomis. Abiturientai dažniau renkasi kur kas mažiau prabangesnes transporto priemones. Pavyzdžiui, „Youtube“ platformoje jie dalijasi vaizdeliais, kaip auklėtoją į mokyklą veža traktoriumi. Šį vaizdelį galima rasti čia.

DELFI primena, kad oficiali mokslo metų pabaiga dvyliktokams – gegužės 28 d.