DELFI straipsnis apie situaciją VGTU bendrabučiuose sukėlė studentų diskusijas ir pasipiktinimą.

Studentai tvirtina, kad situacija ne visai tokia, kaip piešia „Economus“. „Sutinkame su „Economus“ vadovo pozicija, kad dėl gaisro signalizacijos įjungimo esame kalti patys studentai.

Sąmoningumo kai kuriems studentams šiuo klausimu tikrai trūksta ir gvildenti šią temą yra beviltiška“, – rašoma 5-tojo bendrabučio gyventojų atsiųstame laiške.

Laiške opia problema įvardijamas bendrų patalpų valymas. Studentai tvirtina, kad 5-tu numeriu pažymėtame bendrabutyje (Saulėtekio al. 19) tai daroma geriausiu atveju kartą per savaitę ar kur kas rečiau. „Nebent bendrų patalpų valymu laikoma tik šiukšlių išnešimas iš virtuvių ir tualetų“, – ironizuoja studentai.

Juos papiktino ir teiginys, esą studentai dušus išpurvina į juos eidami su batais.

„Komentarą, kad dušai yra plaunami, bet mes patys ten priminame su batais, norėtume atremti nuotraukomis ir parodyti, kad mus piktina ne tik neplautos grindys, bet ir nemenkas nuosėdų sluoksnis ant plytelių ir kabinų pertvarų. Vienoje nuotraukoje galima matyti, kad sienelę pavalius su truputėliu valymo priemonės, viskas lengvai nusivalo, tad valytojai tai tikrai nebūtų sunkus darbas“, – tvirtina studentai.

Galiausiai studentai prisimena savo įnamius: žiurkes. Studentai aiškina sutinkantys, kad per vieną dieną niekas jų neišnaikins, tačiau žiurkės bendrabutyje esą jau gyvena apie 3 mėnesius ir dėl to ne kartą buvo skųstasi administracijai.

„Dabar per du aukštus pas mus gyvena 7-8 graužikai, bent jau tiek esame patys matę. Studentai patys ėmėsi iniciatyvos ir pradėjo graužikus nuodyti, dėl ko jau turime vieną „lavoną“. Administracijai norėtume duoti patarimą-pasiūlymą – vykdyti nuolatinę graužikų prevenciją ir nelaukti, kol šie padarai pasieks 5-6 aukštus. O su tarakonais ir skruzdėlėmis laukia ilgas ir sunkus karas ir mes puikiai tai suprantame“, – sako VGTU studentai.

Jie taip pat priduria, kad skelbimai apie atjungiamą vandenį ne visada ateina prieš jį atjungiant.