Trečiadienį studentai piketavo prie Švietimo ir mokslo ministerijos prieš sprendimą „gerai“ besimokantį pilietį apibrėžti kaip tą, kuris neturi akademinių skolų ir jo vidurkis po reguliarios žinių patikros didesnis nei 7.

„Vertinti balu negalima tarp skirtingų aukštųjų mokyklų. Pirmiausiai turėtų atkreipti dėmesį į kokybinius rodiklius Švietimo ir mokslo ministerija ir aukštosios mokyklos, kad studijų kokybė, kurią įgyja studentai, žinios, kurias įgyja, ir kaip tas žinias įvertina, būtų kuo labiau vienodos. <...> Mes siūlome, kad gerai besimokančio studento sąvoka būtų suvokiama pagal kreditų skaičių. Kadangi kiekvienas dalykas turi savo kreditų skaičių, studentas turėtų išlaikyti tam tikrą kreditų skaičių per pusmetį, kad jis taptų gerai besimokančiu studentu. O tada jau būtų galima sudaryti geriausiai besimokančiųjų eilę“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo studentas.

Tuo tarpu švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė mano, kad šis piketas nieko pakeisti negalėjo, nes įstatymų pataisa užregistruota prieš pusmetį, o kurta – dar 2,5 metų. Pataisą sukūrė darbo grupė iš studentų, ir rektorių konferencijos atstovų, akademinės bendruomenės, valdininkų, specialistų ir ekspertų.

„Jeigu Seimo nariai paimtų ir atsiimtų šitą pataisą, antrą kartą prie šito reikės grįžti, kai eis Seime svarstymas bendro paketo. <...> Jeigu mes šiandien kalbame apie studijų kokybę, sakyti, kad pažymys 7 yra per daug ir kad tai yra per sunku, man kažkaip nesueina galai. Jeigu kalbame apie kokybę, turime būti apsisprendę 7 ar 8 yra gerai. Bendrajame ugdyme pirmas kokybiškas pažymys taip pat yra 7. Ir visos mokyklos, visos bendruomenės susitaria, kas pas juos, kaip jie vertina, kokią sistemą turi, kas yra tas 7. Ir problemų nekyla. Jeigu būtų apsispręsta ir Seimas patvirtintų 7, tai antras žingsnis būtų akademinės bendruomenės susitarimas viduje, kas yra pas juos 7“, - laidoje teigė ministrė.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti
www.ziniuradijas.lt/epizodas/2015/11/11/aktualioji-valanda/50633