Jo teigimu, auditorijos universitete absoliučiai neatitinka jokių reikalavimų: nei higienos, nei sveikatos. Jis taip pat pasidalijo tai esą įrodančiomis nuotraukomis.

„Po paskaitų šiose auditorijose pasireiškia ne tik stiprūs nugaros skausmai, bet ir suprastėja bendras dienos darbingumas, nes išsėdėti paskaitose yra ypatingai sudėtinga užduotis. Tokių auditorijų šiame universitete (jeigu jį taip įmanoma pavadinti) yra labai daug, o kas blogiausia, kad jose vyksta didžioji dalis paskaitų“, – skundėsi jis.

Auditorija Lietuvos sporto universitete

Savo ruožtu universiteto atstovai DELFI patikino, kad problemų, dėl kurių būtų kalti jie, šioje vietoje nėra.

„Kaip informavo LSU darbuotojų saugos inžinierė, Jūsų redakcijai atsiųstose nuotraukose užfiksuota auditorija atitinka sveikatos ir higienos normas, o studentams nugaros skausmų gali kilti dėl netaisyklingo sėdėjimo“, – teigiama jų atsiųstame atsakyme.

Jame taip pat tvirtinama, kad universitetas nuolat investuoja į auditorijų ir kitą infrastruktūrą, siekia patogesnės ir gražesnės aplinkos, yra Lietuvos sveikatą stiprinančių universitetų tinklo narys.

„Mažinant sėdimą gyvenseną, planuojama investuoti į besitransformuojančius baldus, rengti daugiau fiziniam aktyvumui draugiškų erdvių“, – žadėjo universiteto atstovai.

Taip pat nurodė, kad dėl šių ir panašių problemų studentai gali informuoti Studentų atstovybę, fakultetų dekanus ir Studijų kokybės priežiūros centrą.

„Be to, studentai turi atstovus Taryboje, Senate ir Rektorate, tad gali teikti siūlymus ir ieškoti sprendimo būdų. Tikimės, kad ateityje, iškilus problemoms, jie šiomis galimybėmis pasinaudos, o mes galėsime sukurti tinkamą aplinką“, – lūkesčiais dalijosi jie.

Auditorija Lietuvos sporto universitete