Kiaušinis, keptas pomidore

Reikės:
kiaušinio, pomidoro, prieskonių, pagal skonį – kitų priedų (kumpio, sūrio, daržovių), aliuminio folijos.

Nupjaukite pomidoro viršų, vidų išskobkite šaukštu. Į vidų įmuškite kiaušinį, pridėkite prieskonių ar kitų priedų. Pomidorą įsukite į foliją taip, kad viršutinė pomidoro dalis liktų atvira. Šitokiu būdu įsukus pomidorą, liks vietos plėstis kepančiam kiaušiniui bei bus galima matyti, kada patiekalas iškeps. Taip įpakuotą pomidorą pastatykite ant žarijų ir kepkite apie 5 min.

Skautiška duonelė

Reikės:
miltų, vandens, cukraus, druskos.

Į indą supilkite miltus ir vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir žiupsnelį cukraus. Viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Išminkytą tešla apvyniokite aplink iešma arba pagaliuką. Duonelę reikia kepti ne virš atviros liepsnos, o virš labai įkaitusių žarijų. Jeigu kepsite ant atviros liepsnos, duonelė greitai pajuoduos iš išorės, o viduje liks žalia. Keletą minučių pavartykite duonelę virš laužo, kol gražiai paruduos. Atsargiai, nes nuo laužo tik ką nukeltas maistas būna labai karštas!

Višta, kepta kuprinėje

Reikės:
vištos, prieskonių, kuprinės, akmenų, rankšluosčio.

Žygiams tinkamas receptas. Vištą įtrinti mėgstamais prieskoniais, lauže įkaitinti akmenis. Akmenis sukišti į vištą, viską įvynioti į foliją ir į rankšluostį, sudėti į kuprinę. Šitaip višta kepa apie dvi valandas, per tą laiką galima turėti labai smagų žygelį, o atėjus išimti vištą ir skanauti ją su mėgstamu garnyru.

Vaisių duona

Reikės:
kepalo minkštos duonos arba batono, poros obuolių, puodelio serbentų ar kitų uogų, pusės puodelio cukraus, sviesto.

Išpjaukite duonos apačią. Išimkite duonos minkštimą, jį susmulkinkite ir sumaišykite su kubeliais supjaustytais obuoliais, uogomis ir cukrumi. Įdėkite dalį šio mišinio į išskobta duonos formą. Visą paviršių apklokite plonu sviesto sluoksniu, ant viršaus dėkite dar vieną duonos ir obuolių sluoksnį, viską suspauskite, ir apdėkite sviestu. Užpildytą duonos formą susukite į dviejų sluoksnių aliuminio foliją. Pavartydami kepkite ant žarijų apie 15 min.

Šokoladinis apelsinas desertui

Reikės:
apelsino, kelių šokolado gabalėlių.

Įpjaukite apelsiną iš visų pusių, į tarpus įdėkite šokolado gabalėlius. Įvyniokite į foliją ir kepkite žarijose apie 15 min.

SVARBU: skautai stengiasi palikti stovyklavietę gražesnę, nei rado, todėl ir jus skatiname po iškylavimo nepamiršti susirinkti šiukšlių ir sutvarkyti laužaviečių!

Skautai yra visuomeninis, nepolitinis, ne pelno siekiantis, savanoriškas jaunimo judėjimas, kurio pagrindinis siekis – išugdyti jauną žmogų pilietišku ir atsakingu nacionalinės ir tarptautinės visuomenės nariu. Padedami suaugusių savanorių, skautai yra skatinami atrasti naujus dalykus, įgyti pasitikėjimo savimi bei kitais, sugebėti bendradarbiauti, būti atsakingais, mokytis vadovauti sau ir kitiems.

Šie metai yra išskirtiniai Lietuvos skautams – judėjimui šalyje sueina 95 metai. Ta proga Telšiuose, prie Masčio ežero vyks skautų Jubiliejinė stovykla “Gėrio pėdomis”, kurioje laukiama daugiau nei 2000 jaunulių iš Lietuvos bei užsienio valstybių. Savaitei miške prie Masčio ežero įsikurs tikras skautiškas miestas: iškils palapinių rajonai, skautų parduotuvėlės ir net skautiškas restoranas. Stovyklos metu vaikai ir jaunuoliai ne tik patys mokysis įvairių amatų, išgyvenimo įgūdžių, domėsis mokslu bei technologijomis, keliaus į žygius po Žemaitijos kraštą, bet ir stengsis būti naudingi, darydami gerus darbus miesto bendruomenei. Daugiau informacijos apie renginį www.js2013.lt