„Mes pripažįstame, kad kai kurie dalykai buvo priimti skubotai ir nelogiškai. Tai bus ištaisyta. Yra du variantai: arba sprendimas bus atidėtas iki rugsėjo 1 dienos, kad iki balandžio būtų sutvarkyti visi techniniai niuansai, arba bus tai visiškai atšaukta“, - prieš tarybos posėdį žurnalistams sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Anot jo, savivaldybė renka duomenis apie privačių darželių paslaugų kainas ir yra matoma kainų augimo tendencija, tačiau R.Šimašius negalėjo pateikti tikslių skaičių.

„Mes renkame nuolat duomenis apie kainas. Pokytis yra - kainų augimo tendencija. Tuos duomenis bus galima pateikti“, - tvirtino meras.
Pagal pernai gruodį sostinės valdžios bendru sutarimu patvirtintą tvarką, paramos lankantiems privačius darželius skyrimas sutrumpintas nuo 12 iki 11 mėnesių. Taip pat sustiprinta lankomumo kontrolė, siekiant išvengti atvejų, kad vaikui ilgai nelankant darželio kompensacija vis tiek mokama.

„Siūlysime Tarybai balsuoti dėl priimtų pakeitimų atšaukimo – sieksime, kad kompensacija tėvams būtų mokama už darbo dienas visus dvylika mėnesių. (...) Turime prisiimti atsakomybę už pernelyg skubotą bei nepakankamai apsvarstytą sprendimą ir jį atšaukti“, – trečiadienį išplatintame pranešime teigia frakcijos seniūnas Vincas Jurgutis.

Pagal gruodį priimtą savivaldybės sprendimą kompensacijas nuo rugsėjo ketinta mokėti visiems vilniečiams, kurių 2–6 metų amžiaus vaikai jau metus ir ilgiau negauna vietų valstybiniuose darželiuose. Suplanuota, kad kompensaciją gaus namuose vaikus auginantys ar pagal verslo liudijimą dirbančias aukles samdantys tėvai.