Tiek pat kanadiečių galės atvykti ir į Lietuvą. Tokią kvotą šiems metams nustatė Lietuvos ir Kanados vyriausybės, antradienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

2010 metais, kai įsigaliojo abiejų šalių vyriausybių pasirašytas susitarimas dėl jaunimo mainų, dėl dalyvavimo programoje kreipėsi 50, o pernai leidimus dalyvauti jaunimo mainų programoje gavo 200 Lietuvos piliečių.

Tuo metu kanadiečių susidomėjimas pagal šią programą atvykti į Lietuvą - menkas, per dvejus metus čia lankėsi vienas Kanados pilietis, informavo ministerija.

Jaunimo mainų programoje gali dalyvauti trijų kategorijų jaunuoliai. Pirmieji – Lietuvos ir Kanados piliečiai, įskaitant aukštųjų mokyklų ar mokslinių tyrimų įstaigų absolventus, norintys tobulinti kvalifikaciją priimančiojoje valstybėje pagal iš anksto suderintą darbo sutartį, siekiant įgyti didesnių karjeros galimybių.

Taip pat programoje gali dalyvauti studentai, registruoti savo valstybės aukštųjų mokyklų ar mokslinių tyrimų įstaigose, norintys savo akademinių studijų programos dalį (stažuotę arba darbo praktiką, dėl kurios iš anksto susitarta), atlikti priimančiojoje valstybėje, taip pat ir pagal sutartis, sudarytas tarp švietimo įstaigų.

Tretieji – ketinantieji keliauti priimančiojoje valstybėje ir retkarčiais dirbti, kad papildytų savo finansinius išteklius. Į šią kategoriją įeina ir mokslo įstaigose registruoti studentai.

Jaunimo mainų programoje gali dalyvauti 18-35 metų žmonės, dalyvauti galima ne daugiau kaip du kartus. Kiekvieną kartą programos dalyvis turi atitikti reikalavimus pagal skirtingas kategorijas, pažymi ministerija.