Palyginti su praėjusiais metais, stojančiųjų skaičius į antrosios pakopos studijų programas Šiaulių universitete ir toliau lieka stabilus. „Stojimų rezultatai išties džiugina. Birželio pabaigoje įteikėme magistro laipsnį suteikiančius diplomus, o jau rugsėjį studentų gretas vėl papildys beveik 150 būsimų magistrų“, – stojimų rezultatais dalijosi Šiaulių universiteto studijų prorektorius dr. Remigijus Bubnys.

„Tarp pateikusiųjų pageidavimus studijuoti magistrantūrą Šiaulių universitete šiemet yra ir tautiečių, baigusių bakalauro studijas Didžiosios Britanijos universitetuose, – kalbėjo Lina Bivainienė, Šiaulių universiteto Komunikacijos, rinkodaros ir neakademinių reikalų tarnybos direktorė. – Smagu, kad gabūs jaunuoliai, išbandę studijas užsienyje, sugrįžta ir akademiniam keliui tęsti renkasi mūsų universitetą“.

Remiantis Šiaulių universiteto informacija, magistrantūros studijų programoms šiemet yra skirta 90 valstybės finansuojamų vietų, kurios, kaip planuojama, turėtų būti užpildytos. Stojantieji į Šiaulių universiteto antrosios pakopos studijas daugiausia rinkosi viešojo valdymo, vadybos, specialiosios pedagogikos, socialinio darbo, edukologijos ir dailės magistrantūros studijų programas.

Palyginti su praėjusiųjų metų duomenimis, geidžiamiausių magistrantūros studijų programų pozicijos kiek pakito. Populiariausiųjų penketuke ir toliau išlieka viešasis valdymas ir vadyba, tačiau šiemet stojantieji rečiau renkasi pernai vienomis populiariausių laikytas finansų ir investicijų ekonomikos bei ekonomikos studijų programas.

2016-2017 metais Šiaulių universitete laipsnį suteikiančias studijas planuoja pradėti apie pusšimtis studentų iš užsienio: beveik 30 renkasi magistrantūros, kiti – bakalauro studijas.

„Pagal pateiktus dokumentus studentų turėtume sulaukti iš įvairių pasaulio šalių: Indijos, Šri Lankos, Pietų Korėjos, Ukrainos. Kiek jų iš tiesų atvyks, priklausys nuo Lietuvos Respublikos ambasadų užsienio šalyse sprendimų – nuo vizos išdavimų ir kitų dalykų“, – pasakojo L. Bivainienė.

Šiaulių universitetui glaudžiai bendradarbiaujant su užsienio šalių akademiniais partneriais, 2016-2017 metais planuojama sulaukti ir apie 100 studentų, kurie šiame universitete pageidauja išbandyti studijas pagal mainų programas.