Kiekvienais metais, minint Sausio 13-ąją, įprasta prisiminti istorinius įvykius, pagerbti kovojusius ir žuvusius už laisvę bei nepriklausomybę, atsigręžti atgal ir kalbėti apie to meto žmonių vienybę bei susitelkimą. Kalendoriuje galima rasti ne vieną datą, kuri susijusi su ne tokiais maloniais istoriniais įvykiais, pavyzdžiui, kruvinąja Sausio 13-osios naktimi. Ar galima tokias dienas švęsti?

Kiekviena data verta minėjimo – valstybei svarbių istorinių įvykių atminties, tačiau tokios dienos kartu yra ir džiaugsmingas bendrumo jausmas, artinantis žmones. Prieš 25-erius metus kartu apginta teisė į nepriklausomybę primena, kad galima didžiuotis ir džiaugtis visų pastangomis ginti ir puoselėti savo laisvę. Dėl to šiandien drąsiai ir garsiai galima sakyti #ŠvenčiuLaisvę!

Iki 2016 m. sausio 13 d. dalinkitės savo trumpais vaizdo įrašais „Instagram“ tinkle su žyme #ŠvenčiuLaisvę, ir vienam iš video autorių bus padovanota Lietuvos trispalvė.

Nes Lietuvą reikia branginti, ja didžiuotis ir džiaugtis!
#ŠvenčiuLaisvę #MisijaLietuva #Delfi

„Misija Lietuva“ – labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ inicijuojamas judėjimas, vienijantis pilietines iniciatyvas bei kuriantis šiuolaikiško ir patrauklaus pilietiškumo įvaizdį Lietuvoje. Pagrindinis „Misija Lietuva“ tikslas yra suteikti galimybę visoms visuomenės grupėms aktyviai dalyvauti pilietinėje veikloje bei skatinti jaunus žmones domėtis Lietuvos istorija ir užtikrinti sėkmingą pilietinės visuomenės vystymąsi. „Misija Lietuva“ idėja kilo dar 2014-aisiais, kuomet Gedimino kalno bokšte susirinkę meno, kultūros, politikos, verslo ir visuomenės atstovai diskutavo apie tai, kaip būtų galima įtraukti daugiau žmonių į pilietines veiklas bei švęsti Lietuvos valstybines ir etnines šventes.

Daugiau informacijos: fb.com/MisijaLietuva