Šiuos pasiūlymus pristatė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ir viceministras Rimantas Vaitkus.

„Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimuose numatomas perėjimas nuo studijų programų prie studijų krypties vertinimo ir akreditavimo, taip pat aukštųjų mokyklų sutartys su valstybe, leisiančios užtikrinti aukštosios mokyklos stabilumą, finansinę perspektyvą, skaidrumą ir veiklos kokybę“, – teigia Ministras Pirmininkas.

Jau šiuo metu yra sudaromi aukštųjų mokyklų profiliai, stebima, kurios aukštosios mokyklos kokius specialistus rengia, bus siekiama išvengti studijų programų dubliavimo. Taip pat bus atsižvelgiama į premjero ne kartą minėtą valstybės užsakymo svarbą.

Pristatant pasiūlymus dalyvavo ir Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas. Pasak studentų atstovo, pasiūlymai dar bus vertinami. P.Baltoko teigimu, svarbiausia, kad naujajame projekte būtų deramas dėmesys skiriamas studentų rotacijos klausimui, mokslo prieinamumui.

Susitikime su Klaipėdos universiteto atstovais nagrinėtas klausimas dėl universiteto finansinės padėties ir ilgalaikės perspektyvos. Turintis finansinių sunkumų Klaipėdos universitetas ieško galimybių, kaip juos išspręsti, kad būtų galima sėkmingai vykdyti jau pradėtą mokslinį projektą.

„Įsipareigojimus ir atsakomybę už finansinius sunkumus turi prisiimti pati aukštoji mokykla. Finansų ministerija gali tik padėti, ieškodama laikino problemos sprendimo, lėšų iš specialios programos, skirtos Europos Sąjungos struktūrinių fondų įgyvendinimui užtikrinti, bet mainais į universiteto planą, kaip toliau bus sprendžiami finansiniai sunkumai. Turi būti pateiktas ilgalaikis problemų sprendimo planas. Šiandien gavome pasižadėjimą iš rektoriaus, jog Klaipėdos universitetas vykdys restruktūrizaciją“, – teigia Vyriausybės vadovas A. Butkevičius.