S. Virbickas trauktis buvo nusprendęs dar prieš keletą savaičių, tačiau netrukus persigalvojo ir pareiškimą atsiėmė.

„Jis persigalvojo, nes to prašė tėvai ir mokytojų kolektyvas. Dabar jis parašė ir išeina“, – DELFI pirmadienį sakė Marijampolės savivaldybės vicemerė Irena Lunskienė.

Pirmadienį darbą baigė ir incidentą mokykloje tyrusi I. Lunskienės vadovaujama savivaldybės komisija.

„Pažeidimai yra, jie užfiksuoti – ir pagal Darbo kodeksą, ir pagal Švietimo įstatymą. Tą paliudijo ir vaikai, buvo apklausos, tačiau kol teismas nesibaigęs, nenoriu komentuoti“, – kalbėjo I. Lunskienė, atsisakiusi įvardinti tyrimo išvadas. DELFI žiniomis, komisija tarybai pasiūlė direktorių atleisti.

Galutinį sprendimą dėl Mokolų pagrindinės mokyklos direktoriaus priims savivaldybės taryba.

DELFI primena, kad nors socialdemokratui direktoriui iškelta baudžiamoji byla, jis ir toliau direktoriavo bei vedė kūno kultūros pamokas. Tik DELFI ėmus domėtis šia istorija, praėjusią savaitę Marijampolės savivaldybės meras socialdemokratas Vidmantas Brazys laikinai uždraudė direktoriui vesti kūno kultūros pamokas.

„Direktorius pabeldė į persirengimo kambario duris, mano dukra jas atidarė ir jis ją stvėrė mušti – už ausies išsitempė į koridorių, ten stumdė, trankė veidu į sieną, už plaukų tąsė. Ėjome pas medikus, aiškių fizinių sumušimo žymių nebuvo, tiesiog labai raudona vaiko galvos oda, skaudėjo kaktą, ausis. O kur dar psichologinis pažeminimas.

Dabar mergaitė bijo eiti į mokyklą, bijo direktoriaus. Pasirodo, mano vaikas ne pirma jo auka, kiek aiškinomės ir girdėjome, jis kasmet išsirenka po vieną auką“, – DELFI yra pasakojusi penktokės mama N. V.

S. Virbickas kaltę yra pripažinęs iš dalies.