„Galiu patvirtinti, kad padėjėja pirmadienį ryte atsirado įstaigoje, parašė prašymą išeiti iš darbo, susirinko daiktus ir pasišalina. Motyvuojančios dalies neskaitėme, manome, kad nelabai yra ko motyvuoti. Jei policija nepradės ikiteisminio tyrimo, tuomet ir viskas su konkrečiai šiuo asmeniu. Bet kitus asmenis, galbūt dalyvavusius ar nesustabdžiusius, neuždraudusius tokių veiksmų mes irgi bandysime išsiaiškinti“, - BNS sakė Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

Atlikus mergaitės medicininę apžiūrą, fizinio smurto nebuvo nustatyta.

„Kas įraše skamba - psichologinis smurtas, ar kas, sunku apibrėžti, nes smurto sąvoka yra išplaukusi. Bet jei policija fizinio smurto neįžvelgs dėl įvairių priežasčių, ta atsakomybė tuo ir apsiribos“, - pridūrė jis.

Vicemeras penktadienį savo „Facebook“ tinklo paskyroje pasidalino „Vilniaus energijos“ operatorės įrašytu pokalbiu, kuriame girdimi necenzūriniai žodžiai, užgaulios replikos ir vaiko verksmas.

Po atlikto tyrimo savivaldybės atstovai nustatė, kad psichologinį smurtą prieš nepilnametę galėjo naudoti pensiono „Aidas“ pedagogė O.P.