Kaip nurodoma išplatintame pranešime spaudai, profesinio Louis-Jacques Goussier licėjaus dėstytojų grupė 2016 metų spalio mėnesį lankėsi Lietuvoje ir susitiko su partneriais iš profesinių mokyklų bei įmonių.

Nurodoma, kad šio projekto tikslas – skatinti profesinės mokyklos moksleivių tarptautinį mobilumą, kultūrinį, pilietinį ir europinį atvirumą, rengiant profesinio ir pagilinto profesinio mokymo programų numatomą profesinės srities praktinę dalį, ją organizuojant Lietuvos įmonėse 2017–2018 mokslo metų pabaigoje.

Planuojama, kad praktiką atliekantys mokiniai taip pat geriau susipažintų su šalimi.

Teigiama, kad šis projektas bus pateiktas Prancūzijos Erasmus programos agentūrai 2017 metų vasario mėnesį.

Profesinio Louis- Jacques Goussier licėjaus Profesinių ir technologinių programų vadovas Jean Michel Raymondas teigia, kad kiekvienas šio profesinio licėjaus mokinys turėtų galėti profesinės srities praktinę dalį savanoriškai atlikti užsienyje.

„Šiuo tarptautiniu projektu siekiama, kad mokiniai galėtų pažinti vienos iš Šiaurės Europos šalių kultūrinę specifiką, istoriją, prisitaikyti prie aplinkos ir skirtingų darbo sąlygų, prie naujų profesinių technologijų, įsisavintų lietuvių kalbos pagrindus, suprastų ir būti suprasti, taptų savarankiškais, brandžiais ir skatinti mainus su kitais vienos iš ES šalių moksleiviais, mokytojais ir įmonėmis“, - teigia jis.

Tarptautinių mainų programa siekiama skatinti mokinius mokytis kitaip, kita kalba, skirtingame kontekste, mokytis gyventi nutolus nuo įprastos aplinkos (nuo šeimos, namų, mokyklos, rajono, miesto...), suteikti vertės savo mokymuisi, praktiką atliekant užsienyje.

Taip pat planuojama, kad ketinantys vykti stažuotės į Lietuvą dar Prancūzijoje pradėtų mokytis lietuvių kalbos.